Apabila bergelar suami isteri pastinya ada cabaran termasuk soal kewangan.

Lumrah kena ada tolak ansur dan saling membantu antara pasangan.

Menarik perkongsian ini, apabila suami kekurangan wang, isteri membantu apa yang perlu.

Jadi bermakna, hidup ini tidak perlu berkira dengan pasangan. Pasti ada bahagia yang menanti!

Ikuti perkongsian inspirasi ini.

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

Jangan Kedekut Dengan Isteri, Duit ‘Selamatkan’ Suami

IKLAN

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

TAK CUKUP DUIT

Semalam suami diam je..nampak runsing.
Lepas saya paksa baru dia cakap ,nak guna duit sikit…

Tak cakap banyak terus godek beg duit yg x pakai (ini saja letak nk ambik gambo kenangan) ..terus bagi suami..terkejut dia kenapa duit berlipat rapi ni..dia cakap x payah sebab ni duit saya simpan..saya tetap bagi juga..senyum keluar air mata dia..tapi tula x jadi nangis sebab dia kena bayar double nnt

 

IKLAN

DUIT SELIT PENYELAMAT

Memang duit saya simpan tp datang dr suami juga..setiap kali suami bg duit gaji , kadang upah dia g buat part time saya selit kan sekeping dalam beg diam2.

Balik kampung mak mertua selitkan dalam beg pun saya simpan..tak sangka dia saya boleh simpan banyak tu sbb saya ni “deras” juga kalau ada duit..
Tapi tu la setiap duit penat lelah suami,mak mertua,mak sendiri bagi ada “sentimental value” nya sendiri.

Pastu suami cakap betullah ustaz kata isteri ni pandai buat MAGIC 

Moral para suami jangan kedekut dgn isteri nak bg duit belanja.. insyaallah ada isteri yg pandai buat magic nnt,jangan kedekut dengan isteri ,sempit rezeki nnt.. ustaz yg kata ye. 

IKLAN

Kredit Chienta Mul’aien

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

Jangan Kedekut Dengan Isteri, Duit ‘Selamatkan’ Suami