Seperti mana yang ramai maklum, pelakon Noorkhiriah Ahmad Shapie telah pun mengumumkan hasratnya untuk melepaskan kenderaan pelbagai guna (MPV) miliknya bagi dijadikan van jenazah.

Lebih menyentuh perasaan bila pelakon siri drama popular ‘Nur’ ini menawarkan perkhidmatan van jenazah secara percuma bagi pihak yang memerlukan. Bukan itu sahaja, bahkan Khiriah bersama suami dan team menerusi Pertubuhan Amal Nur By Khiriah turut menguruskan jenazah dari mandi, kafan, solat dan hinggalah ke tanah perkuburan tanpa sebarang bayaran.

Ini seperti mana memetik entri di akaun Instagram pelakon wanita ini, yang sering mohon didoakan agar niat dan hasratnya dipermudahkan Allah.

“Assalamualaikum. Alhamdulillah…Sedia berkhidmat, perkhidmatan vanjenazah percuma @nurbykhiriah.. Terima kasih juga pada yang sudi menyumbang.

“Doakan akak semoga usaha kecil ini dipermudahkan ALLAH.. terima kasih encik suami dan jemaah @suraualikhlaspalmspring.. terima kasih ALLAH. Salam Jumaat salam penuh keberkatan, “ tulisnya.

Seperti apa yang pernah dimaklum oleh Khiriah sebelum ini, bahawa niat murni itu dilakukan sebagai ‘bekalan’ untuk ditinggalkan sesudah meninggal dunia nanti.

“Lama akak tak UP pasai Van Jenazah Akak..takut ada yang terlupa..PERCUMA..Untuk Semua..dari mandi,kafan,solat sehinggalah ke TANAH PERKUBURAN..takyah bayar pape tapi DOAKAN @pertubuhanamalnurbykhiriah dipermudahkan Allah..Aamiin Yra,’ tulisnya lagi.

“Mohon doakan kakak, bohong kakak cakap kalau tak takut #vanjenazah..kakak tak kaya tapi sebelum meninggal, kakak nak tinggalkan sesuatu buat semua,” tulis Khiriah menerusi keterangan video di Instagram.

Pengikut laman sosial rata-ratanya menyokong usaha yang dilakukan Khiriah dan turut sama mendoakan agar usaha murni beliau dipermudahkan dan mendapat keberkatan ALLAH SWT.

Tambah Khiriah lagi buat mereka yang memerlukan perkhidmatan yang ditawarkan, beliau boleh dihubungi di talian 0122058005 atau 0128005996.

IKLAN

Manakala untuk sebarang sumbangan boleh salurkan ke Bank Islam atas nama @pertubuhanamalnurbykhiriah 12140010018156. “Terima kasih semua..Semoga Allah membalas segala kebaikan kalian,” tulisnya.

Sumber & Foto : Instagram @khiriah17

Nak tahu, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM500 nak beri kepada anak-anak anda! Caranya mudah sahaja, anda perlu kongsikan perasaan rasa bangga menjadi anak Malaysia.

IKLAN

Untuk maklumat lanjut layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Jom sertai E-Keluargagader BELAJAR ONLINE BUAT ROTI JALA VIRAL dengan daftar segera! di https://toko.ideaktiv.com/product/ceriakan-hati-dengan-buat-roti-jala-viral/ atau whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club