Bila dua hati dah bersatu dan mengikat janji dalam satu perkahwinan, pastinya mereka mengharapkan hubungan yang terjalin akan berkekalan selamanya. Bukan hanya antara pasangan itu, malah orang di sekelilingnya juga turut mengharapkan yang sama.

Misalnya seperti yang diperkatakan oleh ayah kepada penyanyi yang berasal dari Filipina, Mark Adam, di mana pesan bapanya dia mahu putuskan hubungan dengannya jika dia menyakiti isterinya Norazah Redzuan, atau Ezan, 42.

Memetik laporan Harian Metro, pesanan itulaj yang menjadi ikrar cinta Mark atau nama Islamnya Fikri Mark Adam Abdullah yang memilih untuk mencintai Ezan seorang saja sejak berkahwin pada 2003.

“Masa saya pergi masjid nikah, kita kan berjanji depan imam dengan Tuhan. Jadi, saya kena pegang janji itu.

IKLAN

“Satu lagi kerana bapa saya. Saya tak tahu apa yang isteri cakap kerana pertama kali dia ke Filipina, dia pergi seorang. Saya tak boleh keluar (Malaysia) kerana nak dapat status bermastautin tetap.

“Jadi, bila keluarga ajak balik, dia pergi seorang. Masa dia di sana, bapa hubungi saya. Dia cakap, kalau saya sakiti isteri saya, dia suruh lupakan dia sebagai bapa saya,” katanya.

Pelantun lagu Marry Me itu juga menjadikan bapanya sebagai contoh terdekat apabila menyentuh mengenai sebuah perkahwinan yang cukup kukuh.

IKLAN

“Bapa saya pun pilih seorang wanita saja dalam hidupnya iaitu ibu saya. Ini pilihan masing-masing, saya pilih seorang. Apa-apapun terjadi, kita sudah janji untuk bersama, dan kena pegang kuat-kuat. Nak bergaduh, bergusti, atau apa pun terjadi, kami sudah berjanji,” katanya.

Sumber : Harian Metro

IKLAN

Nak beli hadiahhadiah untuk suami? Barang ni cantik, harga pun murah! Beli kat sinisini

https://www.dailymotion.com/video/x8btswn

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI