Masa raya inilah biasanya kita anak beranak akan melaram pakai baju raya sedondon. Bukan sahaja nampak cantik dan meriah bahkan secara tidak langsung memudahkan orang kenal anak beranak kita.

Jadi nak tak nak, kita akan pastikan untuk membeli awal pakaian ini, agar dapat pastikan warna sedondon dapat digayakan di hari raya nanti. Bahkan ramai juga yang lebih selesa untuk membuat tempahan dengan tukang jahit. Maklumlah kata orang, senang beli sepapan kain untuk satu keluarga. Malah bila baju yang dibuat mengikut ukuran badan tentunya nampak lagi cantik terletak ditubuh.

Tapi lain pula ceritanya bagi keluarga Ieda Shafiq lima beranak ini. Baju raya untuk tahun ini yang ditempah dengan tema wana kuning tidak dapat dipakai dek kerana tukang jahit empunya angkara.

Hal ini dikongsikan di akaun fbnya dan menyebabkan menjadi viral. Membaca perkongsiannya itu kita boleh rasa geram, kasihan dan kelakar pun ada. Jom baca perkongsian penuh daripadanya.

Harini ambik balance baju yang dijanjikan ikutkan hari Ahad lepas ambik…owner kata tak siap lagi….pastu harini laki g ambik…boleh carut tak…cam cibai oiii…pastu laki tak nak bayar dulu…pastu pekerje dia tahan suh bayar dulu…memang berkeras suruh bayar oii…boh layan lah…memang tak bayar…nasib oii tak bayo tengok lah hasilnya…Oiii kelakar oiii…macam mane dia ukur oiii…memang tahap nak kene melempang…owner tak berani nak datang…pas kat pekerje je…Naah fb dia …add lah sendiri kalo rasa nak berkenalan.

IKLAN

Mungkin tailor tu tau tahun ni laki ak pkai tanjak tu lah dia buat sluar laki aku senteng…X pe lah bersangka baik je??????? moga akk tu berubah ye…ramai jugak yang terkena rupanya…nah akak blnje video semangat mencari baju raya yg lain ye..moga anda terhibur…

Posted by Ieda Shafiq on Tuesday, 28 May 2019

 

Mungkin tailor tu tau tahun ni laki aku pakai tanjak tu lah dia buat seluar laki aku senteng…tak pe lah bersangka baik je moga akak tu berubah ye…ramai jugak yang terkena rupanya…nah akak belanje video semangat mencari baju raya yang lain ye..moga anda terhibur…

IKLAN

Alamak saya bukan nak popular…tak jangka…share banyak sangat pasal baju…sampai ada kecam…cakap saya dah gemok…laki makin tinggi tak pe lah redha….maaf sangat-sangat….bukan aib kan…kalo diri sendiri terkene…ape anda rasa…nak jumpe owner memanjang takda…ketok pintu kedai tak nak bukak…Macam mana nak berurusan dengan owner…ermmm…tak  pe takde rezeki…

sumber : Ieda Shafiq