Kebahagiaan rumahtangga terletak kepada peranan kedua suami isteri. Jika isteri yang mengalami tekanan, tentu memberi kesan kepada kebahagiaan rumahtangga.

Sebaiknya para isteri perlu mengelak masalah stres dalam diri.

Ikuti perkongsian Taufiq Razif mengenai hubungan suami isteri ke arah sebuah keluarga bahagia.

5 Tanda Isteri Kurang Stress

1. Selalu tersenyum di depan suami

– Isteri yang kurang stress akan membuat Microexpression pada wajahnya yang menunjukkan bahawa dia selalu tersenyum

– Inilah antara rahsia bagaimana seorang wanita tu boleh kelihatan cantik di mata suaminya

2. Tak boleh berenggang dengan suami

– Isteri yang kurang stress akan lebih mudah mengekspresikan rasa cinta pada pasangannya

– salah satu ekspresi rasa cinta ( Expression of Love) yang paling mudah ditonjolkan adalah Physical Touch. Tu yang isteri jadi asyik nak dakap dan peluk je setiap masa

3. Kata-katanya bernada rendah

– isteri yang kurang stress akan terjaga fikirannya daripada Negative Thinking

IKLAN

– bila Negative Thinkingnya berkurang, Self Talk dalamannya pun akan mula menjadi positive. Bila self talk dah mula positive maka apa yang keluar daripada mulutnya pun akan menjadi positive

– inilah rahsia bagaimana seorang wanita boleh menjadi penyejuk hati si suami kerana semua yang diucapkan oleh si isteri itu tadi semuanya ucapan positif dan hati yang mendengar pun akan turut merasai positivity

4. Dia akan mudah menurut arahan

– friction will always cause resistance

– bila kurang stress, maka berkuranglah juga resistance dalam hati isteri. Bila hati dah mula jernih dan kurang serabut maka mudah jinaklah hati si isteri

IKLAN

5. Dia jarang marah anak anak

– kebanyakan kemarahan yang dituangkan pada anak ni datangnya daripada kemarahan kepada pasangan sebenarnya

– ramai tak tahu sebab mereka sendiri pendam benda tu dan sampai masanya kemarahan yang dipendam tu tadi akan dilampias pada anak anaknya sendiri tanpa disedari

– jadi, nak bahagiakan anak anak? Cara pertama adalah bahagiakan dulu ibu kepada anak anak kita

– Ingat, ibu yang bahagia akan mudah membahagiakan. Manakala, ibu yang derita dan sengsara, akan mudah melampiaskan

Sebarkan ilmu ni pada keluarga kita yang lain ya. InsyaAllah ilmu ini mungkin akan mengubah hidup mereka buat selama lamanya

Kredit: Taufiq Razif