Berat mata memandang,berat lagi bahu yang memikul. Saat hati tengah bahagia, namun diduga dengan berita yang cukup memilukan.

Demikian yang berlaku kepada pasangan muda yang baru mengikat tali pertunang kira-kira sebulan yang lalu. Saat mereka menantikan hari bahagia, si lelaki, Mohamad Aidil Haiqal Nor Azman, 20 dikejutkan dengan berita bakal isterinya, Nur Jannah Jahari yang  menghidap penyakit kronik apabila didiagnos mempunyai ketumbuhan di bahagian ovari.

 

Lebih memilukan, si perempuan yang dikenali sebagai Nur Jannah hanya ada masa lebih kurang 2 minggu sahaja lagi. Malah menurut Aidil, buat masa kini mereka merahsiakan perkara ini dari pengetahuan Nur Jannah.

View image on TwitterKuman merebak, usus bocor sana sini..

Nur Jannah sebelum ini ada mengadu sakit perut dibahagian perut. Pada mulanya, dia dilaporkan mempunyai cyst kecil setelah berulang-alik mendapatkan rawatan di hospital terletak di Johor Bahru.

Usus dan organ dalam perut rosak!

Kemudian, sakitnya semakin serius dan mendapatkan rawatan di Hospital Kluang setelah dia pulang ke kampung. Lebih mengejutkan, doktor menyatakan ketumbuhannya telah pecah dan merebak diseluruh bahagian perutnya.

Minum susu pakai salur leher…

Dah ada perubahan sikit…

Sangup berhenti kerja jaga tunang!

Jelas Aidil lagi, dia sanggup mengambil cuti panjang untuk menjaga tunangnya. Dia kini yang bekerja di Singapura, sanggup untuk berhenti kerja jika cuti panjangnya itu tidak diluluskan. Walaupun baru saja mengikat tali pertunangan pada 31 Ogos lalu, dia tetap berhasrat menjaga Nur Jannah disaat genting ini.

IKLAN

Ramai yang mendoakan mereka

Perkongsian Aina mengenai keadaan diantara Aidil dan Nur Jannah, telah membuatkan ramai netizen meninggalkan komen positif buat mereka berdua.

IKLAN

Semoga diberikan kekuatan dan kesembuhan!

Harap terus kuat hadapi ujian!

Penawar segala penyakit

Diharapkan agar kesembuhan dapat diberikan kepada Nur Jannah agar boleh pulih seperti sediakala. Segalanya pasti tidak mustahil dengan kuasa doa dan pertolongan olehNya.

Sumber: AinaaaMstar, Oh My Media