Kesibukan kerja membuatkan kira terlupa untuk menjenguk orang tua di kampung. Walaupun sudah punya keluarga sendiri, namun orang tua jangan dilupakan.

Malah, dengan berkumpul beramai-ramai pasti suasana meriah dan ikatan kekeluargaan kian erat. Yang pasti ibu bapa pastuio tersenyum lebar tatkala melihat anak-anak  balik ke kampung baik di hujung minggu tanpa menunggu tibanya musim perayaan..

Istimewa keluarga ini, mereka adik beradik membuat satu pertandingan siapa juara balik kampung.

Bunyi melucukan namun ada manfaatnya. Jom. kita baca catatan dari Cik Idayu yang memuat naik perkongsian mengenai pertandingan juara balik kampung.

IKLAN

Jadual Balik Kampung… Wanita Ini Muncul Juara… ???

“Since Abah mmg seorang yg sgt2 detail bout everything.. jadual anak2 balik kampung pon abah take note okayyyyyyy. Haha? siapa balik abah isi kan tarikh. So pmenang paling byk balik kampung akan dpt hadiah hjung tahun? I masa bujang setiap minggu balik without fail? hehe.

IKLAN

“Surat beranak, sijil2 penting semua abah yg simpankan lagi adik beradik. Brg2 abah semua ada sijil lahir ye. Ada tarikh dkt blkg. Dan smua ada surat beranak dlm file abah. Segala tarikh lah sng. ?

So since im the winner minggu ni balik kampung abah suruh tuntut hadiah ?? dan i semangat waja nak start working tomorrow!
Hello 2019! Hello pupils!..