Kisah adik-beradik ini pernah tular sebelum ini apabila si abang menunjukkan keprihatinan dan sikap penyayang terhadap adiknya yang merupakan golongan istimewa .

Dikenali sebagai ‘Makhlok Macho’ di laman sosial, Bengah atau nama sebenarnya Hammad Zamakhshari sangat famous di laman sosial kerana sering menghasilkan video bersama adik istimewanya iaitu Afiatul Salsabila.

 

Dia yang digelar si abang penyayang berkongsi video gelagat nya menyakat si adik begitu mencuit hati benar-benar menarik perhatian pengguna media sosial.

Sehingga kini, aksi dua beradik ini tetap menjadi perhatian warganet. Walaupun si abang sudah pun mendirikan rumah tangga, namun hubungannya dengan adik tetap utuh.

Sikap sporting isteri yang turut serta di dalam setiap video menunjukkan dia boleh menerima insan istimewa ini.

 

 

Terbaru Bengah berkongsi berita gembira yang isterinya kini sedang berbadan dua. Berita tersebut dimuat naik di dalam instagramnya.

IKLAN

Apa yang melucukan, jika sebelum ini dia sering dimarahi isteri tetapi kali ini isterinya menangis kesukaan.

Syukur Alhamdulillah atas kurnian rezeki ini..
.
Kita (suami) nak tanya lebih lebih takut isteri stress. Kita diam jela.. nak bagitahu umum macam terlalu awal. Harini pergi klinik buat pemeriksaan.. dan isteri cakap “KITA DAH JADI SEBUAH KELUARGA” awww… pedih mata kena jerebu! 🥺
.
Macam biasa la.. Suami dah plan nak bagi bunga pada isteri tanda kasih dan sayang suami pada isteri. Suami akan jaga isteri dan anak kita.. yang ni kelakar sikit. bagi bunga ros pon kena marah! 😅 bagi dua jambak bunga terus menangis! 😂 suami tahu kesukaan isteri ialah dapat hadiah bunga.. 😊🌸

IKLAN


.
Terima kasih yang memberi ucapan dan yang mendoakan juga. jangan penat berhenti berdoa.. Aku dah jadi Ayah.. amin ya rab. Allah Sayang 🌸
.
ALLAH HUAKBAR
.
Sukar nak digambarkan dengan kata kata perasaan ni. level berapatah perasaan ni.. 😭
.
Alhamdulillah.. Terima Kasih Cinta. Suami Sayang Isteri.. 🌹
.
#AbangYangPenyayang
#DahPutihPonPakaiBedak
#MakhlokMachoJr

View this post on Instagram

Syukur Alhamdulillah atas kurnian rezeki ini.. . Kita (suami) nak tanya lebih lebih takut isteri stress. Kita diam jela.. nak bagitahu umum macam terlalu awal. Harini pergi klinik buat pemeriksaan.. dan isteri cakap “KITA DAH JADI SEBUAH KELUARGA” awww… pedih mata kena jerebu! 🥺 . Macam biasa la.. Suami dah plan nak bagi bunga pada isteri tanda kasih dan sayang suami pada isteri. Suami akan jaga isteri dan anak kita.. yang ni kelakar sikit. bagi bunga ros pon kena marah! 😅 bagi dua jambak bunga terus menangis! 😂 suami tahu kesukaan isteri ialah dapat hadiah bunga.. 😊🌸 . Terima kasih yang memberi ucapan dan yang mendoakan juga. jangan penat berhenti berdoa.. Aku dah jadi Ayah.. amin ya rab. Allah Sayang 🌸 . ALLAH HUAKBAR . Sukar nak digambarkan dengan kata kata perasaan ni. level berapatah perasaan ni.. 😭 . Alhamdulillah.. Terima Kasih Cinta. Suami Sayang Isteri.. 🌹 . #AbangYangPenyayang #DahPutihPonPakaiBedak #MakhlokMachoJr . . . 💖🌹: @aleeyafloristandgifts 💖🌹: @aleeyafloristandgifts 💖🌹: @aleeyafloristandgifts

A post shared by Hammad Zamakhshari (Bengah) (@makhlokmacho) on

View this post on Instagram

Morning Sickness Lelaki Is Real! 🤮🤪 . Sebelum ni Bengah memang pernah alami pagi pagi yang memualkan tekak. mungkin sebab faktor berhenti minum kafe? dah bertukar kepada teh masih belum biasakan lagi.. 😅 . “Puan Bunga Tak Boleh Bau Masakan Goreng” . Yang ni tak rumit bagi Bengah sebab.. abang senang je dengan apa jua juadah yang dimakan KECUALI bawang! tapi nampak juga perubahan pada isteri.. kesian juga kat dia ada makanan kegemaran yang tak boleh dia nak makan sebab bau. . Perubahan hormon badan yang paling kelakar ialah bau pomade rambut suami dia ni tak boleh nak bau! 😅 nasib la rambut ni boleh sikat tepi. tanya dengan Mak dulu.. Mak cakap tengok pada tuan badan tapi berbulan juga la proses mual. Mak mertua pula cakap.. bau goreng dan masakan ni yang boleh buatkan mual tekak. . Inilah pengalaman baru Bengah.. banyak kerenah dan perangai isteri yang nak kena layan. istimewanya insan yang bergelar IBU ni.. dia sakit perut, dia mual, dia tak boleh bau itu ini, dia tak boleh buat kerja berat.. tapi dia sibuk juga nak buat! . Bila dengar isteri cakap dengan baby dalam perut.. “Baby kuat tau baby. jangan buang makanan keluar baby kena membesar kuat” 🤔 dulu baby tu gelaran kat suami… 😂 apa ni cakap dengan perut? suami ada sini ni. . Buat masa ni isteri tak mengidam apa apa.. kata isteri perasaan.. TERINGIN NAK MAKAN AISKRIM ROTI. Suami akan usaha dapatkan 😤 ada misi misi lagi ke lepas ni? semoga semua urus ini dipermudahkanNya.. amin 🌹 . #AbangYangPenyayang #DahPutihPonPakaiBedak

A post shared by Hammad Zamakhshari (Bengah) (@makhlokmacho) on

Tahniah kepada pasangan ini, pasti Afiatul tak sabar nak menimang anak saudara.

sarancak Congratsssss!! Afiathor la paling happy dapat makhluk baru boleh buli ni! 😂

sushika_hq alhamdulillah tahniah bengah & cik bunga.. kami jgk tumpang gembira.. ❤️

allysavienetta Alhamdulillah..Tahniah bengah dan cik bunge. Semoga dipermudahkan segala urusan. Tak sabar nak tgu jr bengah+cik bunge 👪

taritahanami Tahniah, Alhamdulillah. Teringat dulu2 masa pregnant, bagitau my ex tapi… Dia langsung tak happy. Tetiba teringat pulak kisah lalu. Tak mcm @makhlokmacho siap bagi 2 jambak bunga ros lagi. Alhamdulilah moga terus jadi suami yang sentiasa menjaga hati isteri. Saling menyayangi. Anyway, my life much much better and happier than before now. Alhamdulillah 😍

suzanabaharom Tahniah akhirnya berita sungguh gembira buat kalian berdua.. moga Allah permudahkan urusan cik Bunga semasa hamil nanti

Sumber: makhlokmacho