Setiap ibu bapa punya cara tersendiri dalam mendidik anak-anak. Biarpun sayang namun ada yang enggan ‘spoilkan’ dengan memanjakan anak-anak mengikut segala kemahuan mereka.

sebaliknya apa yang diingini harus di usahakan sendiri. Demikian juga yang dilakukan oleh pelakon berbakat, Nabila Huda. Walaupun hanya mempunyai seorang anak, namun dia sama sekali tidak memanjakannya.

Bahkan, Kiesha sudah diajar untuk berusaha sendiri jika mahukan sesuatu. dalam perkongsian terbaru, Nabila atau mesra disapa Abil berkongsi tentang anak perempuannya itu.

Menurut Abil, anaknya itu sudah lama teringin memiliki ipad dan sejak daripada itu, dia mula menyimpan sedikit demi sedikit wang hasil usahanya sendiri.

Walaupun jumlah yang dikumpul  belum mencukupi namun Abil mengambil keputusan untuk berealisasikan impian anaknya itu dengan menyediakan ipad sebagai hadiah sempena hari lahirnya.

Happy Belated Birthday my babygirl !

“Actually early this year kalau tak silap keisha cakap dia nak kumpul duit beli ipad pro sebab dia tau mummy dia takkan beli kan. Abil penah cerita before this i memang takkan spend beli barang untuk keisha kalau dia nak,dia kena usaha.

“So dia usaha kumpul duit yang dia dapat dari mummy, abi or our family. Dan duit gaji dia everytime dia teman mummy pergi kerja jadi asst. Setiap bulan dia akan bagitau jumlah yang dia dah kumpul. Abi dia pinjam duit pun dia mintak bayar balik sbb nak beli ipad. Latest one dia cakap dia dah kumpul dalam tabung rm450.

IKLAN

“Dia cakap lagi sikit je dah boleh beli. Sikit apa keisha. 2024 baru dapat beli anak ku!haha! I am proud as a mother bila tengok effort dan usaha dia nak kan sesuatu tanpa mintak kat abil. Tak pernah dia merengek nak something dari kecik. Pastu masa birthday dia hari tu dia kata tahun ni special sebab her birthday on 11 may and she turns 11.

“Dia nak celebrate dengan mummy but mummy positive covid. I know deep inside her heart dia sedih tapi dia relax je. Then masa quarantine tu i decided untuk beli online ipad tu. Whatever makes her happy. Tapi sebelum happy kena la marah dulu kan? Sorry @lilkupukupu , You just got punked!🤪🤣

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu)

Perkongsian Abil itu mendapat respond ramai. rata-rata mengakui kagum dan sebak dengan sikap yang ditunjukkan oleh Kiesha.

schaalyahya Eh baik nya Keisha ni Ya Allah. Nangis kita cik Abil 🥲
diyanahalik So sweeet I pulak yg sedih kesian tengok dia kena marah.. tapi selalu gitu la kita tengok anak org kena marah kesian tapi anak sendiri memang kita kasi aje hahaha

may Allah swt always bless u baby girl Ameen.

umminazeera Alaa sedih tgk reaction dia . So innocent MashaAllah . 😍 Anak Baik ni …
eykafarhana Alaaaa kita pun sedih cane ni😢❤️
tyaarifinnw Aloloooo dah besar keishaaa😍❤️ mummy pun hebat yaa lakonan hahah
ladydidiemsia Semuga jadi anak yg solehah,jaga mumy,she work too hard for u,unty are so proud of you abil.. @kupu_kupu Happy Belated Bday Cucu Nanny @lilkupukupu ❤️

Sumber: kupu_kupu

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club