Bila semakin usia meningkat, kita cenderung untuk terkena serangan darah tinggi dengan mudah. Pun begitu, ada juga masalah darah tinggi yang dihidapi oleh golongan muda. Faktor kerja dan tekanan disekeliling antara penyebab semakin ramai golongan muda mengalami masalah ini.

Jika melepasi bacaan, doktor selalunya memberikan ubat darah tinggi yang wajib diambil setiap hari bagi mengawal kenaikan darah ini. Jadi jangan abaikan makan ubat kerana kesannya amatlah bahaya.

Jika anda sering mengalami masalah ini sebaiknya berjumpalah dengan doktor dan dapatkan khidmat nasihat yang terbaik daripada pakar selayaknya.

Kurangkan Masalah Darah Tinggi Dengan Jus 2 Bahan Ni,  Boleh Sediakan Pada Mentua!

Disamping bekalan ubat daripada doktor, tidak salah jika anda ingin mengamalkan petua tradisional bagi menurunkan masalah darah tinggi.

Bagi Nur Hidayah Dayah yang berkongsi petua menggunakan timun patut juga kita amalkan sebagai salah satu usaha mengawal masalah ini.

IKLAN

Menariknya dia hanya mengamalkan jus timun sahaja setiap hari. Jom kita ikuti petua yang dikongsikan olehnya.

Makan-makan jugak. Saya nak kongsi petua untuk darah tinggi. Dulu darah tinggi saya bacaannya 190 tapi sekarang dah turun 120 sahaja. Alhamdulilah, saya hanya amalkan minum jus epal dan timun sahaja.

Saya tak amalkan makan ubat, hanya minum ni saja.Siap ajarkan pada mak mentua lagi. Dan alhamdulillah mak mentua cakap bacaan darah turun sikit. Akak-akak boleh lah cuba ya.

Jus 2 Bahan

IKLAN

Bahan-bahan:
2 biji epal
1 biji timun

Caranya:
1. Potong buah epal dan timun kecil.

Kurangkan Masalah Darah Tinggi Dengan Jus 2 Bahan Ni,  Boleh Sediakan Pada Mentua!

2. Kisarkan bersama air secukupnya.

IKLAN

Kurangkan Masalah Darah Tinggi Dengan Jus 2 Bahan Ni,  Boleh Sediakan Pada Mentua!

3. Amalkan jus ini setiap hari.

Kurangkan Masalah Darah Tinggi Dengan Jus 2 Bahan Ni,  Boleh Sediakan Pada Mentua! Kurangkan Masalah Darah Tinggi Dengan Jus 2 Bahan Ni,  Boleh Sediakan Pada Mentua!

 

Kredit: Nur Hidayah Dayah

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI