Tidak dinafikan untuk membuka premis makanan bukanlah satu perkara yang mudah.

Tak kiralah kedai jenis apa sama ada restoran , kedai mamak , kafeteria
atau foodtruck semua mahu premis dikunjungi ramai orang agar perniagaan kita laris.

Tapi jika tiada sistem urusan jual beli yang bagus sudah tentu ia akan membuatkan pelanggan serik untuk datang lagi.

Jika makanan sedap pun jika urusan jual beli tidak di urus dengan baik akan menjejaskan reputasi kedai berkenaan.

Selalunya berlaku adalah misalnya, kekeliruan ketika mengambil pesanan pelanggan, makanan sampai lewat dan langgar Q dan hal-hal berkait.

Menarik dengan perkongsian di twitter, Salleh Fahmi menciap dan memberi pujian kepada kedai makan Nasi Ayam Mafia tersebut dan ciapannya menarik perhatian netizen.

 

 

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

Dia berkata, kedai makan tersebut semmangnya mengamalkan konsep berniaga yang baik kerana menjaga pelanggan dalam berusaha memberi layanan yang terbaik.

IKLAN

“Macam ni baru betul-betul berniaga. Jaga customer baik, jaga rider baik, ordering sistem pantas dan teratur siap ada order screen. Jadi, kalau take away efisyen.

“Nak kuah boleh layan diri,, rating Foodpanda beribu-ribu 5 star. Request kuah lebih dapat, bahagian ayam dapat. Servis A,” katanya dalam ciapan kagum dengan cara Restoran Nasi Ayam Mafia layan pelanggan.

Dalam ciapan yang sama, beberapa gambar memberi maklumat tentang bagaimana komuniskasi di antara peniaga dan pelanggan wujud. Ada beberapa kain rentang yang dipasang di kedai tersebut tentang jangan malu untuk follow up order dan sebagainya.

Selain itu, mereka juga memberikan teh o ais percuma kepada semua para rider tidak kira daripada Foodpanda atau Grab Food yang sedang menunggu pesanan siap.

“Macam Ni Baru Betul Meniaga.” Warganet Puji Cara Restoran Ni Urus Pelanggan, Sistematik!

“Macam Ni Baru Betul Meniaga.” Warganet Puji Cara Restoran Ni Urus Pelanggan, Sistematik!

IKLAN

 

 

Meninjau ruangan komen netizen, rata-rata  memuji car dan penelitian tentang kepuasan hati pelanggan yang dilakukan oleh kedai makan tersebut.

IKLAN

“Macam Ni Baru Betul Meniaga.” Warganet Puji Cara Restoran Ni Urus Pelanggan, Sistematik! “Macam Ni Baru Betul Meniaga.” Warganet Puji Cara Restoran Ni Urus Pelanggan, Sistematik! “Macam Ni Baru Betul Meniaga.” Warganet Puji Cara Restoran Ni Urus Pelanggan, Sistematik!

 

 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

“Macam Ni Baru Betul Meniaga.” Warganet Puji Cara Restoran Ni Urus Pelanggan, Sistematik!