Kebiasaannya bila kali pertama menghantar anak ke sekolah tadika pastinya ada drama air mata dikalangan anak-anak kecil ini.

Namun berbeza dengan apa yang terjadi kepada seorang ayah ini, video yang dikongsikan tular di aplikasi TikTok baru-baru ini di mana apabila pertama kali menghantar anak lelakinya ke tadika.

Air mata jantan berjujuran mengalir dan rupa-rupanya bukan kerana sebak semata-mata malah ada kisah di sebalik tangisannya itu.

First day of sch 10th Jan 2022. Anak mummy and daddy dh besar. Im so proud of you. Tk nangis pun, sejak covid everything has change. Tk boleh nak naik nak masuk tgk anak sch. How sad. Daddy nangis teruk, sbb terharu. Anak dh besar. Takpelah mummy dh tkthu dh nak ckp apa, nak type apa. Takut nnti mummy emotional lebih 🤣

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baby (@tasharossee)

Video yang dikongsikan oleh Natasha yang berkerja dalam bidang IT ini tidak menyangka video tersebut meraih ramai tontonan dan dihujani sokongan daripada netizen.

Perasaan bercampur Baur

Memetik perkongsian di portal mStar Online, Muhammad Muhaimin Mazan akui perasaannya bercampur baur saat menghantar anaknya ke sekolah tadika. Video tersebut dirakam oleh bekas isterinya pada 10 Januari yang lalu.

Bukan sahaja terharu melihat anaknya lelaki tunggalnya memulakan pembelajaran secara formal, malah turun terkenang kisah yang berlaku hingga menyebabkan dia dan bekas isteri berpisah 2 kali.

Berkongsi cerita, Natasha Syahierra Omar (bekas isteri) berkata, dia menghantar anaknya berusia 5 tahun pada hari pertama persekolahan di sebuah tadika di Cheras, memaklumkan lelaki yang menangis itu adalah bekas suaminya dan juga merupakan bapa kandung kepada anak mereka.

“Daddy (bekas suami ) sangat rapat dengan anak. Jadi, melihat momen anak masuk tadika buat daddy sebak sampai menangis.

“Menangis terharu pun ya sebab anak kami langsung rak menagis,. Dia pandai bawa diri walaupun pertama kali masuk sekolah,” katanya ketika dihubungi.

Kembali Bersatu Demi Anak

Mengimbas kembali, Natasha berkata dia pernah berkahwin pada 2016, namun berpisah setahun kemudian selepas melahirkan anak. Kemudian bernikah semula pada tahun 2020.

“Walaupun berpisah, hubungan kami tetap baik dan daddy merupakan bapa yang sangat bertanggungjawab dari segi nafkah dan kasih sayang,”katanya.

IKLAN

Dalam pada itu, Natasha berkata, dia dan bekas suami merancang untuk disatukan kembali sebagai suami isteri menjelang akhri Fabruari depan.

“Yang lepas adalah kesipalan dan ego masing-masing tanpa berfikir panjang. Bila anak dah besar, baru kami sedar ego telah merosakkan segala-galanya.

“Keputusan untuk bersama kembali adalah jalan yang terbaik. Dan seterusnya memberikan perhatian penuh kepada anak, melihat dia menjadi anak yang berjaya,” tambahnya.

Sumber : Mstar & Ig @tasharossee

Mesti anda teringat kartun-kartun zaman dahulu? Siapa yang selalu terpacak depan TV mesti tahu banyak kartun. Jadi jom tonton berapa banyak agaknya yang adik-adik BK kita ni tahu pasal kartun popular tahun 90-an dan awal 2000.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara

IKLAN

Lagi video menarik berkenaan pilihan peralatan dapur yang memudahkan kerja kita di dapur. Sila tonton.

ARTIKEL MENARIK : Berminggu-minggu Batuk Tak Hilang, Rupanya Petua Dari Aunty Cina Ni Yang Serasi Bantu Anak Pulih!

Baca Ini Juga :Tiba-tiba Tiada Elektrik, Ambilkan Saja Cotton Bud & Buat DIY Untuk Jadikan Lilin. Boleh Tahan Berhari-hari!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club