Asyik duduk dalam rumah tentu akan merasa bosan. Nak pergi bercuti belum berani lagi ekoran kes jangkitan Covid-19 masih tinggi.

Bagi yang merancang mencari ruang santai di halaman rumah apa kata ikuti cara keluarga ini. Ringkas tapi menarik.

Perkongsian Ilyana Isa menjadikan beranda rumahnya dengan tema mini kafe untuk dijadikan tempat santai dengan family.

Jom ikuti cara beliau DIY beranda santai untuk keluarga.

DIY beranda santai keluarga

Baru-baru ni incek boss saya Isa Yassir Arafat ada buat satu ‘mini cafe’ atau beranda di porch kami. Berangan nak ada beranda di tingkat atas, tapi tak cukup budget nak buat, maka saya buat kat porch pun jadilah.

Simple je tukang pakai kayu & plywood. Alas rumput carpet. Size 8×10 kaki. Kerusi tinggi & sofa beli kat shopee. Jadilah buat tempat lepak minum petang. Malam-malam layan anak main UNO kat situ

Proses DIY Melakukan Beranda Santai Di Rumah

1. Inilah dia rupa porch asal kami ini. Sedih jer rupa dia. Tapi perubahan bakal menjelma. Hehehe.

2. Ini merupakan proses memasang tapak dan tiang untuk beranda kami. 2 hari jer dah siap buat semua ni.

3. Untuk beranda ni kami cat warna putih. Cik meow pula sibuk disitu.

4. Kami menambahkan sedikit dekorasi untuk beranda kami ini. Antaranya ialah rumput karpet, hiasan pokok dan kerusi kayu. Tema berwarna putih, hitam, hijau dan corak kayu.

IKLAN

Barangan-Barang Yang Digunakan Untuk Dekorasi :-

Hasil Akhir DIY Beranda Ini

Inilah dia hasil akhir beranda yang saya lakukan ini secara diy. Penat membuatnya tapi berbaloi.

Ye Encik, nak order air apa? Berangan nak jadikan cafe

IKLAN

Keluarga: Wow! Memang menarik. Kreatif!

Sumber:Ilyana Isa

Jom turut serta bersama e-keluargagader Bonding Day #dirumahaje secara virtual!
Bukan sahaja dapat eratkan hubungan dengan keluarga tersayang, tapi boleh lakukan aktiviti yang menceriakan bersama-sama. Hadiah menarik menanti anda sekeluarga!

Yuran hanya RM20.00 sahaja terhad untuk 30 famili sahaja. Satu famili 2 dewasa 2 kanak-kanak. Jadi, tunggu apa lagi? Jom daftar segera di sini: http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club