Kecantikan itu adalah universal kerana apa yang cantik bagi kita belum tentu lagi dipandang indah orang lain. Setiap kecantikan yang dimiliki oleh seorang wanita biasanya memiliki rahsia tersendiri.

Begitu juga dengan kulit yang cantik dan menjadi idaman ialah kulit yang licin, tegang, anjal dan kemerah-merahan. Bebas daripada jerawat atau kulit merekah. Apa pun untuk tampil cantik berseri memerlukan pelbagai rutin penjagaan.

Nak tahu bagaimana cara untuk menjaga muka menjadi lebih berseri guna cara ini. Ia dikatakan petua daripada juru solek.

Aisyah tau ramai dah tahu petua ni. Tapi tak pe, kot kot ada yang tak tahu lagi. Boleh la try nanti.

Petua ni Aisyah dapat dari sorang MUA dulu. MUA ni citer dulu dia ada makeup kan model yang ada jerawat pasir. Lepas dia advice model tu pakai tomato ice kat muka, kulit model tu licin sangat.

Petua tomato ice ni bukan setakat boleh kecutkan jerawat dengan licinkan kulit, tapi kalau ada parut jerawat pun boleh hilang tau. Kalau konsisten pakai, pori-pori muka pun boleh makin kecik.
Ok jom tengok cara buat tomato ice ni;
.
1. Masukkan sebijik tomato dalam freezer 3-4 jam. Pastu potong dua.
2. Amik sebelah tomato yang dipotong tu pastu basuh sikit dengan air. Pastu baru golek golek tomato tu kat muka sampai tomato tu hancur.
3. Biarkan dia kering 15-20 minit. Pastu baru basuh
**Sehari boleh buat 2 kali. Try konsisten buat seminggu insyaAllah nampak beza nanti.☺️

𝙆𝙝𝙖𝙨𝙞𝙖𝙩 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙞𝙘𝙚
– 𝙠𝙚𝙘𝙞𝙠𝙠𝙖𝙣 𝙥𝙤𝙧𝙞 𝙥𝙤𝙧𝙞 𝙢𝙪𝙠𝙖
– 𝙠𝙪𝙧𝙖𝙣𝙜𝙠𝙖𝙣 𝙢𝙞𝙣𝙮𝙖𝙠 𝙠𝙖𝙩 𝙢𝙪𝙠𝙖
– 𝙠𝙪𝙧𝙖𝙣𝙜𝙠𝙖𝙣 𝙨𝙚𝙢𝙗𝙖𝙗 𝙢𝙪𝙠𝙖
– 𝙢𝙚𝙡𝙖𝙣𝙘𝙖𝙧𝙠𝙖𝙣 𝙙𝙖𝙧𝙖𝙝 𝙢𝙪𝙠𝙖, 𝙣𝙖𝙣𝙩𝙞 𝙢𝙪𝙠𝙖 𝙥𝙞𝙣𝙠𝙞𝙨𝙝 𝙥𝙞𝙣𝙠𝙞𝙨𝙝
– 𝙝𝙞𝙡𝙖𝙣𝙜𝙠𝙖𝙣 𝙗𝙡𝙖𝙘𝙠𝙝𝙚𝙖𝙙
– 𝙨𝙚𝙠𝙖𝙩𝙖𝙠𝙖𝙣 𝙬𝙖𝙧𝙣𝙖 𝙠𝙪𝙡𝙞𝙩
– 𝙠𝙪𝙧𝙖𝙣𝙜𝙠𝙖𝙣 𝙟𝙚𝙧𝙖𝙬𝙖𝙩

Moga bermanfaat. Selamat mencuba

Sumber: Aisyah Badar Bajrai

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Keluarga akan mengadakan program e-keluargagader : Jom Masak Menu Iftar Kegemaran Keluarga secara virtual pada 2 April ini jam 2.30 petang- 4.30 petang. Jom daftar ramai-ramai, kita belajar buat 2 menu berbuka yang istimewa daripada chef terkenal, Chef Amer. Hanya RM 20, dan anda layak menerima satu tiket Farm In The City secara PERCUMA dan banyak lagi hadiah menarik ditawarkan untuk peserta. Jadi usah tunggu lagi, jika anda berminat, daftar di link ini https://toko.ideaktiv.com/product/jom-masak-menu-iftar-kegemaran-keluarga/ Anda juga boleh whatsapp admin di 016-9647520 untuk info lanjut.

KELUARGA TALK: Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).

Terkini: E-TOUR KE FARM IN THE CITY. ENJOY!

IKLAN

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

IKLAN

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil: Periksa mata, kerana dari mata turun ke hati

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara