Buat penggemar pulut kuning, bolehlah cuba resipi yang dikongsikan oleh Bonda Rozita Ibrahim ini. Dia yang menggunakan cara moden dan mengikut resipi sendiri.

Pulut kuning superb sedap lemak wangi level global sedapnya he he serius …Cara saya masak pulut kuning beza dari tradisi family saya buat yang merendam semalaman sebelum kukus..( TAK PERU RENDAM ).

Bahannya kunyit, garam, kayu manis , gula pasir, pandan rebus dulu sampai keluar manis si kayumanis tu ( dh mengelegak masukan santan dn beras pulut , masak sampai kering air santan , lepas tu kukuslah.

(Full video masak ni sila subscribe youtube bonda rozitaibrahim)

IKLAN

Sedap cara saya ni dan mudah tak  lembik senang agak2 je..

View this post on Instagram

Pulut kuning superb sedap lemak wangi level global sedapnya he he serius …Cara sy masak pulut kuning beza dr tradisi family sy buat yg merendam semalaman sebelum kukus..( TAK PERU RENDAM ) . bahannya kunyit, garam, kayu manis , gula pasir, pandan rebus dulu sampai keluar manis si kayumanis tu ( dh mengelegak masukan santan dn beras pulut , masak sampai kering air santan , lepas tu kukuslah . (Full video masak ni sila subscribe youtube bonda rozitaibrahim) . Sedap cara sy ni dn mudah x lembik senang agak2 je.. . Nak urut walk in call semunggu lbh awal Booking urut w up : 0192212617/ 0167719343 • Lebih Mudah booking cepat dn pantas dgn Website : rumahhutan.com • Warong bonda makan utk group booking ••‭0132872133•• Detail info : mudah booking penginapan utk lokasi rumah sungai..rumah hutan..Rumah seni..glam camp dgn web bondavalley.com . Contact number Penginapan ?? Rumah Sungai & Glam Camp : 0162472133 Chalet Rumah Hutan . @rumah.terapi.alam

A post shared by ROZITA JRM OFFICIAL (@bondarozitaibrahim) on

IKLAN

“Ada ke sahabat followers bonda nak video cara buatnya ??..Simple sangat tapi sedap lemak manis santan tu umpph.

Sy segan nk tunjuk sbb artis yg sy hormati @zarinazainuddin_ tu lagi pandai .
( dia sgt rajin dn sy kagum jiwa keibuan , kuat dia cari rezeki , dah lah cantik juga solat xtinggal kata kri dan sgt baik orgnya.Masa dia muda sy pernah jumpa dekat blue wave hotel..Dulu sy keja hostess saketei Japaness Restoran )

Sumber: IG bondarozitaibrahim