Setiap hari boleh dikatakan antara kita akan membuka aplikasi Facebook untuk mengetahui pelbagai isu yang diperkatakan di sosial media.

Namun, apabila melayari aplikasi itu, maklumat status online pasti akan dapat dilihat oleh orang lain, Ia mungkin menyebabkan ada teman mengirim messenger. Ia sudah tentu menganggu privacy anda!

Sebenarnya ada cara untuk menyembunyikan status online di Facebook walaupun anda sedang online.

Bagi yang belum ketahui caranya, jom ikuti langkah demi langkag ini.

Pada aplikasi Facebook, pertama sekali klik pada ikon 3 garis berikut.

kemudian pilih menu Setting & privacy.

Seterusnya Tap pada menu Settings

Pilih menu Active Status.

Pada paparan berikut, matikan tombol berikut.

IKLAN

Akhir sekali Tap pada menu Turn Off. Selesai, maka dengan itu tiada lagi Online status kelihatan pada profil Facebook anda.

Sudah berjaya! Selamat melayari Facebook tanpa gangguan lagi!

Sumber: wiser.my

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

IKLAN

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil: Tengok gigi macam bersih je kan, tapi sebenarnya bila kita tak bersihkan dengan betul semakin lama buat gigi kita jadi berkarat. So teknik berus gigi kenalah betul.

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara