“Alhamdulillah, Tahniah YB Nurul Izzah”, itu antara komen wargamaya yang membanjiri akaun facebook Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar yang juga merupakan Ahli Parlimen Permatang Pauh, setelah selamat melangsungkan perkahwinan dengan seorang penyelidik Khazanah Research Institute, Yin Shao Loong, semalam.

Selepas kira-kira tujuh tahun bergelar ibu tunggal, Nurul Izzah Anwar mengumumkan perkahwinan tersebut menerusi kenyataan media mereka yang dikongsi dalam akaun Facebook Nurul Izzah Anwar, tengah malam tadi.

Rata-rata wargamaya tumpang gembira dengan perkhabaran berita tersebut dengan memberi ucapan tahniah dan mendoakan kebahagiaan buat pasangan pengantin baru ini.

KENYATAAN MEDIA

NURUL IZZAH ANWAR DAN YIN SHAO LOONG NIKAH 5 OGOS 2022

بسم الله الرحمن الرحيم

Pada petang 5 Ogos 2022, berwalikan ayahanda pengantin perempuan, kami telah selamat diijabkabulkan di samping keluarga terdekat.

IKLAN

“Dan di antara tanda-tanda (kebesaran)-Nya ialah Dia menciptakan pasangan-pasangan untukmu dari jenismu sendiri, agar kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan Dia menjadikan di antaramu rasa kasih dan sayang. Sungguh, pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berpikir.” (QS. Ar-Rum: 21).

Kami memohon doa kalian semua – agar kita sentiasa di bawah perlindungan Allah SWT.

جزاك الله خيرا

Nurul Izzah Anwar & Yin Shao Loong

Nurul Izzah Kembali Bergelar Isteri, Wargamaya Tumpang Gembira!

IKLAN

Kredit gambar : Pinography

Nurul Izzah yang juga anak sulung kepada Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, terdahulu pernah berkahwin dengan Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim, tetapi berakhir dengan perceraian pada 2015.

Sumber :FB Nurul Izzah Anwar 

ARTIKEL MENARIK : Selepas Balik Haji, Rico Rinaldi Tolak Tempahan Baju Seksi. Ramai Puji & Doakan Istiqomah!

IKLAN

Baca Ini Juga :“Bagus Didikan Suaminya..”- Minah Salleh Lebih Melayu, Tabah Diuji Suami Stroke!

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

Nurul Izzah Kembali Bergelar Isteri, Wargamaya Tumpang Gembira!

 

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI