‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong Raih Perhatian

Bila ada anak tentu pelbagai ragam yang bakal ibu ayah akan hadapi. Boleh pening kepala dibuatnya. Bagi yang pertama kali bergelar ibu bapa pastiknya terkejut dan teruja dengan peel anak. 

Begitulah yang dilalui oleh pelakon cantik, Emma Maembong yang berkongsi momen ‘mak-mak’ yang dilalui setelah bergelar ibu. 

Menerusi video terbaharu yang dimuat naik di Instagram miliknya, telah meraih perhatian ramai apabila anaknya tidak mahu berjalan di pasaraya. 

Ekoran tidak mahu berjalan, emma dan suami dengan bersahaja mengheret anaknya  Shariq Gabriel. 

Begitulah anak-anak ketika sedanga membesar. Pelbagai peel yang harus ibu bapa hadapi dalam tempoh pertumbesaran mereka.

Artikel Berkaitan: “Don’t tell them. Show them.” Faizal Tahir Kongsi Didik Anak Solat. Kecil-Kecil Dah Pandai, Sejuk Perut Ibu Mengandung Kan!

Artikel Berkaitan: “Ajar Anak Disiplin Kena Konsisten.” Cara Johan & Ozlynn Didik Anak, Wajib Baca Al-Quran Lepas Solat Subuh!

“bila anak buat perangai taknak jalan tApI kita tak nak biasa kan dukung sbb 24 jam nAk dukung taknak jalan tapi last-LAST  dia menang jUgAk haih.”

“kita kalah bAwAk stroller pon dia nAk duduk time tido kalau tak dia lari mesti byk makmak dah lalui benda ni kan.”

‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Anak Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong  Raih Perhatian

 

 

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EmmaMaembong (@emma_maembongofficial)

AKUI BAHAYA, EMMA  DAN SUAMI MENGALAH!

‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Anak Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong  Raih Perhatian

Dapatkan My Qalam Elite Digital Perjuzuk Set dengan diskaun RM5 apabila anda menggunakan kod KELGST5 di sini 

‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Anak Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong  Raih Perhatian

Mengakui caranya boleh mengundang kecederaan kepada anaknya, lantaran itu tidak mengambil masa yang lama,  dia dan suaminya akhirnya mengalah dengan mendukung anak kesayangannya. Memberi respon kepada persoalan daripada netizen mengenai tindakan kepada cahayamatanya itu.

IKLAN

‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Anak Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong  Raih Perhatian

 

 

HANYA MAK-MAK FAHAM 

Sementelaah itu, netizen juga mengakui momen itu turut melalui situasi yang sama. Kata mereka walaupun ia kelihatan kejam, namun hanya mak-mak sahaja yang memahami situasi yang dialami oleh emma dan suami.

 

IKLAN

‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Anak Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong  Raih Perhatian  

‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Anak Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong  Raih Perhatian

 ‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Anak Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong  Raih Perhatian

Sumber: emma_maembongofficial

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

 

‘Orang Tengok Kejam, Hanya Ada Anak Aje Faham.’ Momen ‘Mak-Mak’ Emma Maembong  Raih Perhatian