Menariknya tentang kisah yang dikongsikan oleh Nurwany ini, membeli rumah second hand namun apabila dilakukan ubah suai dan hasilnya cukup hebat.

Jom ikuti perkongsian ini.


Aset rumah pertama wany beli! Ni lah rumah original sebelum di ubah suai!

Rumah Second Hand, Mula Tengok Buruk Je. Tapi Keluarga Ni Beli, Jadi Cantik Luar Biasa!

Harga agent letak dari 190k wany dapat 160k.

Downpayment booking 10% 16k cash
Loan lepas around Rm134k loan bank
Kos renovation for all Rm79k cash.

IKLAN

Dan dari mana dapat duit cash around 100k?

Dah ada saving baru lepas nak beli itu ini, payah kalau kerja sendiri tapi kena sabar sebab sabarlah dapat semua ni,peduli apa orang cakap janji boleh aim apa yang nak,dalam business tak aim nak jadi kaya gila,tapi nak ada harta boleh tinggal dekat anak-anak nanti.

Rumah Second Hand, Mula Tengok Buruk Je. Tapi Keluarga Ni Beli, Jadi Cantik Luar Biasa!

Nak bersederhana tapi cukup semuanya yang wany kumpul memang niat nak beli rumah but cakap dekat suami i tak nak beban kan kita masa akan datang so i choose rumah 2nd untuk our first house.

IKLAN

Rumah Second Hand, Mula Tengok Buruk Je. Tapi Keluarga Ni Beli, Jadi Cantik Luar Biasa!

Before this menyewa dari awal kahwin till today around 4 years and half (Rm750 sebulan) u all X lah sendiri. Hasil X ni lah buat wany nekad nak ada rumah sendiri. Sebab bayar rumah sewa pun dah banyak nak mati!

The way i nekad umur 25tahun dari awal tahun 2018 i kumpul duit! Almost one year menabung di Ssp! Sampai lah hujung tahun naik turun bank and doa banyak-banyak agar loan rumah lulus. Konon nak beli cash tapi tulah abah kata jangan!

IKLAN

Alhamdullilah i share ni untuk anak muda luar sana terus rasa nak guna duit dengan cara yg betul, tak payah lah shopping-shoping lagi beli aset yang boleh jamin masa depan.

Rumah Second Hand, Mula Tengok Buruk Je. Tapi Keluarga Ni Beli, Jadi Cantik Luar Biasa!

Rumah Second Hand, Mula Tengok Buruk Je. Tapi Keluarga Ni Beli, Jadi Cantik Luar Biasa!

Kecil /murah takpe asal ada asal selesa,jangan merungut dlm banyak hal,buat dulu lama-lama akan nampk hasil,nak-nak orang business je paham nak beli aset ni bukan main susah kalau management tak betul.

Sumber : Nurwany Zabry