Diam-diam, rupanya pelakon, Oktovia Manrose telah selamat menimang cahaya mata perempuan setelah setahun mendirikan rumah tangga bersama suaminya yang juga bekas pemain bolasepak Melaka United iaitu Mohamad Khairul Efsan Mdisa.

Perkara itu dikongsikan sendiri oleh Oktovia atau nama sebenarnya Wan Syamira Putri Oktovia Wan Syahman di laman Instagram miliknya baru-baru ini.

Menerusi perkongsiannya, puteri tersayang telah dilahirkan ada 6 Disember 2022 yang lalu kira-kira jam 8.40 malam. Oktovia juga mengucapkan rasa syukur yang tidak berbelah bahagi kepada Allah S.W.T kerana mengurniakannya dan suami seorang lagi cahaya mata.

“Anugerah terindah amanah dari Allah. Hadiah termahal buat saya dan suami.

“Alhamdulillah saya selamat melahirkan permaisuri hati saya pada 6 Dec 22 jam 20.40 malam.

“Rahsia Allah dan perancangannya adalah yang terbaik. Sangat tidak sangka, selepas 11 tahun Allah hadiahkan lagi zuriat untuk dijaga dan dididik sebaiknya. 😍 Alhamdulillah kami dah ada sepasang ❤️” tulisnya.

IKLAN

Selain daripada itu, dia juga sempat memberikan ucapan sempena ulang tahun pertama perkahwinan mereka dengan mengucapkan ribuan terima kasih kepada pasangan yang sentiasa menjadikannya seorang yang istimewa.

Dia juga berharap agar zuriat mereka ini dapat membesar menjadi seseorang yang bertakwa dan taat dengan aturan Allah S.W.T.

Oktovia juga turut mengakui tidak sangka dapat kembali menimang cahaya mata selepas 11 tahun yang lalu dan sangat bersyukur dengan kuniaan ini.

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WSPO (@oktoviamanrose)

Untuk rekod, Oktovia Manrose telahpun mempunyai seorang cahaya mata lelaki hasil perkahwinan pertamanya. Pada penghujung tahun 2021, pelakon terbabit telah bernikah dengan Khairul Efsan dan menimang cahaya mata perempuan pertama mereka awal Disember tahun ini.

IKLAN

Tahniah diucapkan kepada Oktovia dan Khairul Efsan atas kelahiran anak pertama mereka.

Sumber: Instagram Oktovia Manrose

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI