Perkongsian Ustaz Ebit Lew menerusi laman facebooknya sentiasa menjadi sumber inspirasi dan panduan kepada suami isteri yang lain.


“Sebak Fikir Bagaimana Seorang Ibu, Isteri Buat Semua Kerja Dalam Keletihan. Setiap Hari Tanpa Rehat & Tanpa Henti- Ustaz Ebit Lew

Paling bahagia dapat kayuh basikal berdua dengan bidadari tercinta. Kasihan bidadariku ini penat dan tak sempat masa dating berdua.Miss u sayang bidadariku..rindunyalah ya Allah tuhanku..terima kaseh ya Allah..

Ada sekali bila sampai rumah tengah malam. Dah 1 pagi. Tengok bidadari dah tertidur di sofa di ruang tamu. Tunggu suami seperti selalu. Rasa sebak lak. Ya Allah kasihan bidadariku. Ampunilah dirinya, berilah kesihatan padanya. Ya Allah beri syurga firdaus buat dirinya. Perlahan-lahan beri salam supaya dia tak terjaga dan tutup pintu perlahan-lahan. Saya paling nikmat dan seronok bila lihat bidadari saya boleh berehat sikit. Yerlah mana sempat seorang isteri itu untuk berehat.

IKLAN

Saya masuk bilik tengok ada 2 bakul baju besar belum lipat. Ada sikit-sikit dah lipat. Penatnya bidadari saya. Saya berusaha lipat semuanya. Terasa sakit pinggang. Terasa jenguh juga menghabiskan semuanya Dan puas juga tengok masa baju anak. Sedih sebab tak tahu sangat mana baju anak mana. Sebab semua almari lain-lain. Anak dah 4 orang. Sebak fikir macam manalah ibu, isteri, seorang wanita buat semua ini seorang diri dalam keletihan. Setiap hari tanpa rehat dan tanpa henti.

Dekat 2 jam lipat baju. Makin sebak rasa. Ya Allah ganjarilah dengan sebesar-besar ganjaran buat bidadariku. Kemudian masukkan dalam almari. Susun ikut almari masing-masing. Maknanya ada 6 almari. Semuanya lain-lain.

IKLAN

“Sebak Fikir Bagaimana Seorang Ibu, Isteri Buat Semua Kerja Dalam Keletihan. Setiap Hari Tanpa Rehat & Tanpa Henti- Ustaz Ebit Lew

Ada baju siang. Baju malam, baju berjalan, baju di rumah. Ada baju tidur. Musim panas musim sejuk. Sedih rasa.ya Allah..ada baju kena gantung. Ada baju kena lipat. Bila tengok dalam almari. Semuanya cantik kemas. Hebat seorang wanita. Rupanya nak lipat kain pun penuh kesenian. Penuh ketelitian. Penuh sistem.

IKLAN

Takut bidadari saya terjaga. Kerana saya tahu bidadari saya penat jaga dan urus anak-anak. Itupun saya takkan terbalas jasanya. Ya Allah.Bidadari saya menangis kejut saya. Kenapa abang buat semua ini. Abang penat berdakwah.

“Sebak Fikir Bagaimana Seorang Ibu, Isteri Buat Semua Kerja Dalam Keletihan. Setiap Hari Tanpa Rehat & Tanpa Henti- Ustaz Ebit Lew

Sebab abang lelaki. Abang sayang bidadari abang kerana Allah. Abang sihat. Sayang banyak pahala khidmat. Bahagiakan hati sayang buat Allah sayang.Abang nk pegang tangan sayang pimpin masuk syurga. I love u sayangku bidadariku-ebitlew

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI