Baru-baru ini, selebriti Mizz Nina berangkat ke Tanah Suci bersama anak angkatnya, Musa bagi mengerjakan umrah.

Berita itu dikongsikan olehnya sendiri di laman Instagram miliknya dalam sebuah entri terbaru, Mizz Nina melahirkan rasa syukur dapat menjejakkan kaki ke sana dan mendedahkan yang anaknya itu sering menonton dan mendengar tentang ibadah haji beberapa bulan sebelum tiba di kota suci tersebut.

“Alhamdulillah ya rabb kerana mengizinkan kami berdua untuk berada di sini. Musa banyak menonton dan mendengar tentang ibadah haji sejak beberapa bulan lalu, alhamdulillah, dia dapat melihat perkara yang sebenar (Kaabah),” tulisnya.

Dalam pada itu, Mizz Nina sempat memanjatkan doa buat anaknya yang tersayang.

IKLAN

Menerusi doa berkenaan, Mizz Nina meminta agar Musa membesar sebagai individu yang baik akhlaknya, dan beriman kepada Allah SWT.

“Ya Allah,. jadikanlah Musa sebagai cahaya ummah. yang baik akhlaknya, legasi yang kuat dengan keiman sebagai teras hidup, takwa, kebenaran dan tawakkul.

“Kurniakanlah dia tarbiyyah yang baik dan semoga Al-Quran mengajarnya segala yang dia ingin tahu bagi mengemudi hidupnya di dunia dan di akhirat. Amin,” tulis Mizz Nina lagi.

IKLAN

Selalu Tonton, Dengar Tentang Ibadah Haji. Mizz Nina Bawa Musa Lihat Kaabah ‘Real’

Terdahulu, Mizz Nina menjadi antara penerima Anugerah Maulidur Rasul SAW Peringkat Kcbangsaan 1444T1/2022M, di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia (WTC), pada Ahad.

Mizz Nina atau nama sebenarnya Syazrina Azman dipilih menerima anugerah bagi kategori Ikon Aktivis Kemanusiaan berikutan pelbagai sumbangan dan jasanya dalam misi kemanusiaan dijalankan sehingga ke luar negara.

IKLAN

Difahamkan Mizz Nina aktrif sebagai aktivis kemanusian sejak 2013 dan sudah melakukan misi bantuan kemanusiaan sehingga ke Palestin pada 2017.

Sumber : Instagram Mizz Nina

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI