Siapa sahaja yang tidak mengenali dengan pelakon Datin Paduka Eina Azman pasti tahu, selebriti ini cukup sinonim memasak di dapur. Malah,d ia tidak kedekut untuk berkongsi resipi di media sosial.

 

Setiap kali memuat naik perkongsian masakan, pasti ada yang ‘kecur liur’ dan ingin mencuba. Bukan itu saja, Eina Azman juga seorang majikan yang prihatin.

 

Ada sahaja perkara yang baik dilakukan untuk pembantunya tanpa mengira kedudukan antara mereka. Terbaru, Eina Azman berkongsi menu Kaki Ayam Stim Limau khas buat bibiknya.

Alhamdullilah done cooking Kaki Ayam Steam Limau for my biks2 ? #itsdonebyeinaazman#KakiAyamdahREBUSnSTEAM#lupanakrecordtimerebus

Bahan-bahan

Cara membuat:

IKLAN

Bahan yang siap ditumbuk digaul bersama kaki ayam sebelum di stim.

 

Bagi yang nak mengetahui lebih lanjut berkenaan resipi ini, bolehlah saksikan video yang dikongsikan oleh Eina Azman dilaman instagramnya ini.

Ternyata perkongsian ibu muda itu sekali lagi mendapat pujian daripada peminat.

IKLAN

miffiy_m Favorite saya ni kaki ayam. Biasa buat sup n kerabu je. Harini idea baru. Ihikss. Tq datin eina. Is doneee

dr.nadz80 wow hebat Datin Di dapur. Suka tgk IG Datin sbb boleh dapat idea resepi.. bukan senang nak cari wanita yg cantik dan pandai masak.

Majikan yang baik hati

iamfriedar Ya Allah bertuahnye bibik dpt majikan yg baik hati

yongyati Sedapnyaaa @eina_azman .. bagus adik ni ambil hati pembantu rumah. Moga Allah merahmati ye ??

nurdani.u.b Ada kekosongan lagi utk jd bibik dgn rumah DP eina?? Bestnyaa mkn sdp2 air tgn DP Eina

mayarazlina Tq @eina_azmanbole cuba resipi ni

Untung jadi bibik

yayyaozair Tolonglah buat open house. nak DP Eina masak.

itsme_fai Untungnya jd bibik…masak utk peminat bila plak Datin @eina_azman ?☺️

alfhkmie Cmne nak apply jadi bibik nii?

holaholikuberinama Ya Allah datin.. berair mulut sy tgk resepi kaki aym stim ni.. thanks share..

Kasi idea untuk masak

nur_alisha_safiya Ya ampun. Terliur tgk Datin kaki ayam steam limau nih.???

farahshaqila Waahh resepi baru ni..boleh cuba,tq datin sb selalu kasi idea utk sy masak

me_shaerra suke tngok eina.. mjikan msak utk bibik.. ?? @eina_azman respect you.. ❤❤

eeda_hilton Aku malas nk cakap byk … DP @eina_azman Ni cantik .. Pandai masak .. Soft spoken .. Aku minat gilaaaa .. Ok bye ..

dah la lawa baik hati pula

fitrianiedyarta Da la lawa, baik hati lagi…

burgerbarney_alexandra Baiknya datin @eina_azman.. Masak utk bibik2?. Semoga pintu rezeki datin sekeluarga terbuka luas?

ajib_aris Saya respect sangt dgn cara Datin @eina_azman krn tidk membezakan makanan utk maid….mulia sungguh hati Datin….menitis airmate sy view 1 persatu ig datin…dlu mak sy jadi pembntu rmh org sangt sedihh…padahal sesama org Malaysia…tapi still dibuat btl² mcm hamba…..

yatirose1707 Alhamdulilah datin @eina_azman , x perlu beza2 kn sbb mereka bekerja pn utk Keluarga datin. Just treats as 1 fmly kn.. aamiin ??

layan bibik macam famili

farieza_dnd Terbaik laa datin.. layan bibik mcm lyn fmly sy pernah jumpa datin dkt hardrock penang..baik jaa ckp pun lembut ngn bibik.. ?

resepi.masakann Patut tgk eina azman ni masak byk tiap kali masak rupenye dia masak skali untuk bibik2 dia . Bagusnye lahai. Patut makin kaya ?

teruja nak mencuba 

serirose_ Sy mmng blum mint mkn kaki ayam tp liht datin msk resepi mcm ni rase teruja pulk nk mncuba mkn.msm dn masin peds gabungn yg menarik

mr.therapist.qal Bertuahnya bibik bos tolong masak feveret food diorg❤️

_kakmiram Wahh bagusnya Datin XD beza2kn dgn bibik Terbaik la datin??

Sumber: IG eina_azman