Sedia maklum, Jumaat lalu telah berlangsung majlis pernikahan pelawak popular Shuib bersama pilihan hatinya, Watie Hanifiah di Putra Glass House, Shah Alam.

Baru – baru ini pasangan ini terus mendapat perhatian apabila Watie berkongsi posting bahawa dia tidak merasa momen berdua ketika mereka di fasa percintaan.

Malah, watie atau nama sebenarnya Fati Nikmatul Adawiyah Hanifiah menyifatkan Shuib sebagai “suami kiriman tuhan”.

“Banyak benda sebenarnyapertama kali yang buat bersama dia ini. Dia selalu minta bersabar sebab bercinta dengan dia tak macam bercinta dengan orang lain dia cakap.

“Suami Kiriman Tuhan” – Watie

“Bila dating, bawa kawan, anak, dan mak. Jalan taka da nak pimpin – pimpin tangan, taka da dinner date, taka da nak melancong berdua – duaan.

IKLAN

“Bila nak buat kejutan ulang tahun kelahiran kita pun, dia datang buat kejutan tetapi duduk di meja lain. Pandang, jeling saja dari jauh,” ujarnya di posting Instagram.

Tambah Watie, dia berasa sangat bersyukur dan sangat gembira apabila berkat kesabarannya, akhirnya mereka disatukan.

“Dan rupanya sabar itu indah. Allah nak kita lalui segala momen itu di saat yang tepat.

“Sekarang kami berdua tahu erti berbulan madu,” tutupnya.

IKLAN

Pasangan cantik dan padan ini sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz. Dalam majlis yang penuh indah, Shuib menyerahkan mas kahwin sebanyak RM8,288 atas simbolik Tarikh lahir Watie.

Shuib pernah mendirikan rumah tangga bersama penyanyi, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin pada 2011 dan dikurniakan empat cahaya matai aitu Uwais Alqarni, Dzahira Talita Zahra, Ariq Matin dan Ayyash Affan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Watie Hanifiah (@iamwatie)

IKLAN

Sumber: Instagram iamwatie

Baca artikel menarik lain di sini:

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Suami Kiriman Tuhan” – Watie