
KDYMM Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah binti Almarhum Al-Mutawakkil Alallah Sultan Iskandar Al-Haj, terkenal dengan sikapnya yang gemar memasak. Malah, Baginda tidak kekok memasak bersama rakyat apabila turun padang dalam sesebuah aktiviti.

Saban tahun, baginda tak pernah ketinggalan turun padang membantu mangsa banjir. Baik melawat mahupun menjadi tukang masak membuatkan rakyat rasa terharu dengan keprihatinan Tuanku Permaisuri. Dalam perkongsian terbaru baginda di Instagram baru-baru ini, Tunku Azizah berkongsi tip memasak menu sardin.

Tunku Azizah berkesempatan memberi titah nasihat kepada tukang masak di PPS berkenaan mengenai cara-cara yang betul memasak sardin yang enak sambil dibantu oleh Pengerusi Jawatankuasa Perpaduan, Kebajikan Masyarakat, Pembangunan Wanita dan Keluarga Negeri Pahang, YB. Dato’ Sri Hajah Shahaniza Shamsuddin.

“Saya tak letak air dalam sardin saya”
“lain kali awak goreng dekat orang macam ini, tak letak air.Orang kampung suka sardin letak air, tak payah” pesan Tunku Azizah.

View this post on Instagram
View this post on Instagram
Tidak hairanlah Tunku Azizah sering menjadi tumpuan rakyat jelata. Rata-rata kagum dengan sifat keperibadian yang dimilikinya.

Sumber: airtangan_tunkuazizah
Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di









3. Kemudian masukkan soda bikarbonat, sedikit pewarna kuning dan air.
4. Kemudian masukkan tepung dan baking powder. Mixer lagi.
5. Dah siap, adunan tak cair dan tak terlalu pekat. Agak- agak boleh dilenser pada kuali.
6. Panaskan kuali anti lekat. Api kecil.
7.Biarkan ia berbuih bintik macam ni.
8.Boleh lah tabur gula, jagung manis dan kacang tadi. Ikut suka banyak mana kita suka
10. Susun dalam pinggan.


