Sebut sahaja poligami, tidak semua wanita terbuka hati untuk menerimanya meskipun sedar ianya dibenarkan dalam Islam. Malah tidak kurang juga beranggapan hidup bermadu ini tiada indahnya malah akan membuatkan hati isteri pertama mahu pun ke dua atau seterusnya memendam rasa.

Namun berbeza pula kisahnya bagi Datuk Nurul Zahid, meskipun hidup bermadu namun perkahwinannya sangat bahagia malah mempunyai hubungan yang akrab dengan isteri pertama suaminya itu.

 

 

Hal ini didedahkan olehnya menerusi temubual  oleh Berita FM. Nurul mendedahkan perkahwinan bersama suaminya itu telah mendapat restu daripada isteri pertama dan dia tidak pernah merahsiakan statusnya sebagai isteri kedua kepada umum.

Tak Sorok Jadi Isteri Kedua, Nurul Zahid Kongsi Cerita Imbau Manisnya Hidup Bermadu!

“Ini tujuan pendidikan sahaja, bukan untuk mengalakkan dan sewaktu dengannya. Sewaktu saya angkat nikah, terus saya cakapsaya adalah isteri kedua. Tak ada sorok-sorok.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

IKLAN

 

Tambahnya lagi mengimbau kisahnya sebelum bernikah sudah bersua secara bersemuka dengan isteri pertama suaminya itu sebelum bernikah.

“Akak (isteri pertama) datang rumah secara rasmi suami bawakkan. Terus kami bersua muka secara empat mata, borak dari hati ke hati.”

“Bagaimanapun, alangkah terkejutnya saya apabila akak bertanyakan soalan “Nurul, betul ke nak berkahwin dengan Saiful?”

“Saya jawab, “Akak soalan ni dah terbalik, sepatutnya saya yang bertanya boleh ke saya berkahwin dengan suami akak? Saya ni berada di kedudukan untuk menjadi isteri kedua,” kata Nurul lagi.

Tak Sorok Jadi Isteri Kedua, Nurul Zahid Kongsi Cerita Imbau Manisnya Hidup Bermadu!

IKLAN

Dalam pada itu, menerusi hantaran yang dimuat naik oleh Nurul di laman TikToknya, dia juga sempat berkongsi mengenai kemanisan hidup sebagai bermadu yang dialami olehnya.

@dnznurulCaption di IG sy – @nurul.zahid Kepada lelaki, jangan berselindung disebalik Sunnah kerana Nabi Muhammad SAW sendiri bernikah atas perintah Allah. Dan perempuan/wanita TOLONG TAHU DIRI. Menikahi seseorang boleh terjadi atas DUA sebab – JODOH atau BODOH. Realiti perkahwinan poligami ini indah seandainya diterjemahkan dengan pemahaman dari Al Quran dan Hadis. Bukan dari terjemahan NAFSU. Semoga menjadi pengajaran dan iktibar.♬ Seluruh Cinta – Siti Nurhaliza

Tegas Nurul, sebagai seorang lelaki tidak sewajarnya berselindung dengan disebalik sunnah Nabi untuk berpoligami dan berpendapat kehidupan bermadu itu adalah manis jika dilakukan dengan cara yang betul.

“Kepada lelaki, jangan berselindung disebalik Sunnah kerana Nabi Muhammad SAW sendiri bernikah atas perintah Allah. Dan perempuan/wanita tolong tahu diri.

“Menikahi seseorang boleh terjadi atas dua sebab, jodoh atau bodoh. Realiti perkahwinan poligami ini indah seandainya diterjemahkan dengan pemahaman dari Al-Quran dan Hadis. Bukan dari terjemahan nafsu. Semoga menjadi pengajaran dan iktibar,” jelasnya lagi.

IKLAN

 

 

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Tak Sorok Jadi Isteri Kedua, Nurul Zahid Kongsi Cerita Imbau Manisnya Hidup Bermadu!

 

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI