Meskipun melahirkan anak masih terasa sakitnya namun pasti sakit lagi rasa bila diuji kehilangan anak yang tercinta yang baru sahaja berusia 2 hari. Begitu sebentar pinjaman dariNya buat pasangan suami isteri ini, namun kekal tabah dan reda.

Kisah pemergian anak syurga ini tular di media sosial, bila mana perkongsian ibunya menyentuh hati warganet. Baru sahaja berkongsi kisah bahagia betapa mudahnya melahirkan zuriatnya yang ke dua  pada tanggal 8 Oktober di rumah tanpa masalah  namun sbegitu juga mudahnya anak syurganya kembali kepada Sang Pencipta.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

 

Ini antara nukilan puan Nur Hakimah Rais yang turut terkesan di hati warganet.

Journey pregnant kali kedua ni agak mencabar ya..Tapi lahirnya mudahh..kat rumah

8/10/2022 – 8.25 am

Perempuan – 2.74 kg

Tempat – bilik mandi

33 week – detect bleeding tapi takde contraction ke apa .masuk wad untuk pantauan

36 week – keluar lendir darah..pi hospital..ingat nak bersalin dah..rupanya dia bertahan lagi ..good job baby

39 week – start contraction 11 malam ..

Layan contraction sampai 4 pagi..

4 pagi tu rasa sakit sangat dah tapi boleh tahan lagi..

Pi Hospital cek bukaan baru 2 cm..Contraction jarak 3 minit sekali..Dr bagi balik sebab rumah dekat je dengan hospital..

Layan contraction dengan atur teknik pernafasan je ..Berjalan je sekeliling rumahh tuu..Kalau contraction mai..berhenti kejap..Tarik nafass..Tak mampu dah nak buat senaman bukaan ke apa..

IKLAN

Last sekali rasa macam kerap sangat dahh sakit..Tak tahan dahh tapi takut pi spital bukaan macam tak banyak lagi sebab baru pukul 8..

Masuk bilik air mintak suami siram dengan air suam.Siram bahagian belakang kat pinggang..Sambil kita duduk macam nak sujud..

Rumah takde water heater ya..Manual aja kita panaskan air letak dalam baldi. Kena air panas dia lega sikit layan contraction…

Sekejap je layan air panas tu..Pop! Meletup air ketuban keluar..Suh suami cepat-cepat start motor hantar adam pi umah tokmi dia ..Sebab nak pi hospital balik..Tinggal imah dalam bilik air tu sorang..

Tak tahu macamana dia mai rasa nak pushh terus dahh..Memang nak keluar dahh..2/3 kali pushh..Keluarr baby terusss .Sambut sorang diri

Bapaknya pi hantar adam kejap je ya..Sebab jarak umah tokmi dekat sangatt..tak smpai 3-5 mnit rasa..

Abinya balikk nampak imah pangkuu baby dahh..Terkejutt bapaknyaaaa. Baru tinggal kejap je..Usahkan bapaknyaaa..Emaknyaa terkejut tiba2 keluar baby ..

Cepat-cepat kol nurse klinik yang incaj kita..Depa mintak nurse- nurse yang bertugas datang sebab hari sabtu cuti..Datang sambut baby..potong uri semua..

Dah setel semua..Ambulan datang angkut pi klinik desa untuk pantau ibu..Baby kena pi hospital besarr..Sebab ibu ada sejarah gbs ..

Baby kena on antibiotik..Jadinya berulang kali jenguk labour room pun ..Takdirnya beranak kat rumah…Dia tetap beranak kat rumah. Sekarang ibu pantang kat rumah.. Baby hospital lagi..

IKLAN

Doakan baby cepat keluarr yaaa..Boleh fight cepat2 sihat. Sekiann coretann pregnancy keduaaa yang penuhh suprise.

“Tarik Ibu dan Abi Nanti Kat Syurga..”-Nukilan Ibu Ni Reda Dengan Pemergian Anaknya, Tarik Perhatian Warganet!

Itu hantaran pertama ibu ini berkongsi kegembiraan dan syukur melahirkan anak di rumah dengan selamat dan mohon didoakan agar anaknya cempat sihat. Lantaran itu, ramai antara teman facebooknya dan warganet mengucapkan tahniah di atas kelahiran tersebut dan mendoakan untuk bayi tersebut.

Namun pada dua hari berikutnya, berkongsi kisah sedih pemergian anaknya itu cukup meruntun hati warganet.

“Tarik Ibu dan Abi Nanti Kat Syurga..”-Nukilan Ibu Ni Reda Dengan Pemergian Anaknya, Tarik Perhatian Warganet!

Anak syurga kami Allah pinjam sekejap.

Lahir 8/10/2022 ( 8.25 pagi)

Allah ambil semula pinjaman dia

10/10/2022 ( 10.45 pagi)

Semalam cerita mudahnyaa sungguh kami melahirkan..

IKLAN

Rupanya memang anak yang paling terbaik kami dapat..Anak syurga Allah pinjam sekejap..

Pukul 3 pagi semalam dapat kol dari hospital..Mintak datang tengok anak sebab tak stabil dah.. Sampai je dr bagitau anak punya paru2 dah tak dapat nak survive. Dia jangkitan kuman pada paru2..

Support guna machine pun tak capai oxygen yg stabil..Ubat pun memang dah guna 4 jenis yang kuat.. Memang kena bersedia sebarang kemungkinan..

Jadinya lepas tengok baby..Kami keluar duk tepi koridor sambil bercakap dari hati ke hati berdua..Kami memang ikhlaskan dia pergi..Allah bagi sangat banyak dah nikmat ..Allah bagi mudahnya melahirkan dia..Allah bagi terlalu banyak sangt dah nikmat..Sampai kami malu nak mintak lebih- lebih..

Cuma berpegang pada kata-kata..Setiap apa yang Allah bagi kat hamba dia ..Mesti itu yang paling terbaik..Tiada yang lebih terbaik dari Pencipta yang kenal akan hamba dia..

Harini kalau paksa dia survive .Belum tentu itu yg terbaik untuk masa depan dia.. Jadi kami serahkan apa yang terbaik untuk dia..

Wallahi redhaaa seredhaaanyaaa..

Pangku baby tadi buat terakhirr kalii..Sempat tengok dia tarik nafas 3 kali..Pastuu ibu rasa dia pergi dahh..

Sesungguhnya ibu halalkann segalanyaa kat dunia ni..Tarik ibu dan abi nanti kat syurgaaa…Doakan ibu ngan abinya kuat sekuatnyaaaa

“Tarik Ibu dan Abi Nanti Kat Syurga..”-Nukilan Ibu Ni Reda Dengan Pemergian Anaknya, Tarik Perhatian Warganet!

Ainul Syahidah binti Syahmiezan

(8/10/2022 – 10/10/2022)

Sumber : Nur Hakimah Rais

Nak macam-macam info? Sila subscribe channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club

“Tarik Ibu dan Abi Nanti Kat Syurga..”-Nukilan Ibu Ni Reda Dengan Pemergian Anaknya, Tarik Perhatian Warganet!