Kisah lelaki ini pernah viral sebelum ini apabila beliau menghargai kakitangannya yang bangga memakai baju pekerja Shell ketika mengambil keputusan peperiksan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Terbaru, pemilik nama Shairan Huzani itu sekali lagi menarik perhatian netizen apabila tampil membantu seorang pemuda gelandangan.

Dalam perkongsian beliau menerusi laman instagramnya, Shairan terserempak dengan pemuda tersebut yang sedang mengumpul barang kitar semula.

Selepas diselidik rupa-rupanya pemuda tersebut adalah gelandangan yang terpaksa keluar dari rumah selepas ibunya meninggal dunia.

dlm perjalan balik kerja terserempak dgn seorang adik. bila pakcik tanya tgh buat apa, dia cakap kumpul barang kitar semula utk dijual.

IKLAN

bila pakcik tanya duduk kat mana, dia tunjuk ke satu sudut dinding bangunan di alas kadbod. di negara kita, agak sedih ada insan tersisih sebegini.
setiap hidup kita tentunya ada cabaran.

adik shahril terpaksa keluar rumah setelah ibunya meninggal. bila kita rasa susah, percayalah ada yg sedang diuji lebih dari kita.

IKLAN

#gengpakcikshell insyaAllah sudah dapatkan kerja kat stesen yg ada hostel utk adik shahril sbb dia cakap dia nak kerja. malam nanti kita bawa dia ke tempat kerja.

kita doakan tuhan mudahkan hidup beliau dan semoga suatu hari nanti dia pun boleh berjaya macam awak. we are sincerely run by malaysians, for malaysians