Kalau sebut tentang influencer dan usahawan, Hafiz Mahamad, mungkin ada segelintir warganet mengingati kejutan demi kejutan yang pernah dibuat untuk isteri tercintanya, Aina Syafiqah.

Baru-baru ini, Hafiz sekali lagi mencuri perhatian orang ramai dengan memberi kejutan istimewa untuk ibu bapa tersayang pula dengan menghadiahkan sebuah kereta mewah sempena hari persaraan bekerja mereka.

“Hari ini hari terakhir mama bekerja, Dalam lori ni, ada hadiah pencen untuk mama & abah 3 bulan saya persiapkan untuk “hari bahagia” ini.

“Semalam saya datang surprise di tempat kerja mama. Sebak sangat rasa & surprise ni adalah surprise paling bermakna. Mama besarkan saya dan adik dengan bekerja sebagai jururawat. Bila dah besar ni, saya mula sedar. Bukan mudah untuk besarkan kami,” tulisnya.

‘Throwback’ Pernah Duduk Berjauhan Dengan Ibu, Hafiz & Adik Buat ‘Surprise’ Untuk Ibu Ayah!

Perkongsian berbentuk video yang dikongsikan di laman Instagram miliknya sendiri itu menunjukkan sebuah lori yang mengandungi sebuah kereta Vellfire dibawa ke tempat kerja ibunya yang bekerja sebagai jururawat.

IKLAN

Di ruangan kapsyen, Hafiz menceritakan kembali kehidupannya ketika kecil sehingga dewasa, di mana dia terpaksa berjauhan dengan ibu dan ayah dek kerana perlu bekerja di luar negeri. Malah, tidak dilupakan jasa ibu dan ayahnya yang sedia berkorban sejak mereka kecil lagi.

“Ingat lagi waktu kecik dulu, kita minta apa pun Mama & Abah cuba sediakan tanpa ada air muka yg menunjukkan dia tak mampu walhal saya tahu dia perlu berkira kira. Itu yg saya mula sedar sekarang.

“Saya membesar di kuarters kerajaan. Sampai 1 masa. Mama perlu pindah kerja ke negeri lain. Harini, seolah olah seperti saya dapat mama & Abah saya balik.

“Diwaktu umur 13 tahun lah hingga lah besar. Saya terpaksa hidup berjauhan dgn “Mama”. Saya & adik pun, kami terpaksa berjauhan atas sebab Abah & mama bertugas di negeri lain lain.

“Orang lain boleh rasa masakan Ibu setiap hari, tp saya ? “menjemput” Mama setiap kali dia datang di stesen kereta api, dari sk sampailah besar. itu saat saya paling bahagia.

IKLAN

‘Throwback’ Pernah Duduk Berjauhan Dengan Ibu, Hafiz & Adik Buat ‘Surprise’ Untuk Ibu Ayah!

“Apa yg saya boleh banggakan Mama ? Tak terbalas semuanya. Mama & Abah selalu doakan perniagaan @ainaabeautyofficial maju

“Saya bangga dibesarkan dengan didikan Abah Mama. Saya bangga dengan usaha abah mama besarkan saya. Harini, saya nk hadir untuk bahagiakan mama & abah” tambahnya.

Dalam pada itu, Hafiz sempat meluahkan rasa bangga dan terharu kerana dibesarkan dengan didikan yang terbaik daripada ibu dan bapanya.

IKLAN

Malah, dia menzahirkan ucapan terima kasih kepada isterinya, Syafiqah Aina yang sentiasa menyokong dan menjadi tulang belakangnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Sumber: Instagram @hafizmahamad

‘Throwback’ Pernah Duduk Berjauhan Dengan Ibu, Hafiz & Adik Buat ‘Surprise’ Untuk Ibu Ayah!

Nak tambah ilmu tentang penyusuan susu ibu, jom join webinar PERCUMA Ya, Aku Mampu Susukan Anak! secara ONLINE pada 29 Oktober 2022. Daftar nama anda di https://toko.ideaktiv.com/product/ya-aku-mampu-susukan-anak/