Tidak semestinya untuk menghias kediaman dengan perabot baharu sahaja akan nampak ruangan menjadi sempurna dan cantik. Bahkan jika ada perabot lama sekali pun yang masih boleh digunakan, jika di upgrade dengan modal yang sedikit juga mampu memberi impak yang hebat.

Lihat sahaja perkongsian daripada Nadia Musa ini bilamana merubah imej meja banquet menjadi meja makan. Nyata, nampak begitu cantik dan mampu mencuri tumpuan padangan mata. Bahkan warganet juga turut akui bahawa idea ini cukup praktikal dan ada antaranya ingin mencuba untuk hasilkannya.

 

Menurut Nadia, untuk melengkapkan gaya meja makan di kediamannya, dia hanya menggunakan bajet RM110 sahaja. Memang terbaik!

Bahan-bahan yang digunakan:

Spray putih Mr diy

Wallpaper marble Mr diy

Meja banquet lama sedia ada kat rumah

Kerusi plastik 4 biji

Kos bahan-bahan yang digunakan:

IKLAN

Spray dalam RM5 lebih sbotol. Wallpaper segulung RM3 lebih untuk 2 meter. Saya beli 2 gulung.  Spray tu pun kalau sebotol cukup je. Tapi kalau nak betul-betul kemas kena spare 2 botol sebab boleh touch up bagi lagi sekata.

 

Total bajet Rm 110 (kerusi rm26 sebiji jenis yang lasak sikit) Kerusi saya beli kat kedai kelengkapan rumah (kota bharu). Sy ada attach gambar kedai tu

IKLAN

 

Ekstra info : Saya beli wallpaper di mr diy je ni.. corak marble. Ada yang jenis kesat sikit. Tapi yang saya beli ni surface dia licin dan sangat mudah nak lap.

Sumber : Nadia Musa

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club