Jika dihitung detik dan waktu hampir dua tahun penularan Covid-19 melanda dunia dan tiada siapa pun dapat menjangka bilakah semua ini akan berakhir. Kesan buruk ini bukan sahaja dilihat terkesan pada aspek kesihatan semata-mata malah lanskap ekonomi juga menerima kesan hebat akibat pandemik ini.

Apa yang pasti, krisis pandemik ini terus memberi kesan negatif hingga ramai yang perlu ‘bergelut’ untuk mendapatkan sesuap nasi. Bahkan ramai usahawan kini terpaksa menelan kepahitan apabila jualan merudum jatuh.

Pun begitu, kehidupan ini harus diteruskan dan wajar kiranya setiap usahawan perlu mengatur strategi bijak dalam mencari jalan penyelesaian di musim pandemik ini supaya perniagaan terus mendapat tempat di hati pelanggan dan sekali gus berkembang pesat dalam norma baharu.

Lebih Mudah & Berkesan Mengiklan Dengan SME 360

Pengiklanan Lebih Mudah dan Berpatutan Dengan ‘SME360’ oleh Astro Media Solutions
Portal yang bertindak sebagai pusat sehenti untuk membantu menawarkan solusi, pemasaran dan menghubungkan perusahaan kecil dan sederhana (SME)

Melihat kepada situasi penuh mencabar yang dicetuskan oleh pandemik COVID-19, ramai pengusaha perusahaan kecil dan sederhana atau SME dilihat mengalami kesukaran untuk terus kekal berada di dalam segmen ini. Justeru, kaedah komunikasi yang jelas dengan pelanggan perlu dititikberatkan.

Hari ini, Astro Media Solutions (“AMS”) melancarkan sebuah portal, SME360, yang bertindak sebagai pusat sehenti untuk inisiatif pengiklanan serta pemasaran yang mampu membantu pengusaha perusahaan kecil dan sederhana untuk menjangkau pelanggan dengan penglibatan atau hubungan yang lebih konsisten.

Diwujudkan istimewa untuk golongan SME yang hadir dari pelbagai latar belakang dan saiz, SME360 menawarkan pakej media yang paling optimum bagi menyasarkan kumpulan pasaran yang lebih efektif, didukung oleh rangkaian pengguna Astro yang kukuh dan memiliki ekosistem media yang mantap secara keseluruhannya.

Portal ini dibina bertujuan untuk memacu perniagaan masing-masing dengan lebih efektif namun pada kadar pengiklanan yang berpatutan sebagai penyelesaian kepada situasi semasa, seterusnya memastikan komunikasi berpanjangan dengan pelanggan kekal berlangsung agar dapat menggalakkan pembelian.

Perkhidmatan yang ditawarkan oleh SME360 ini merentasi pakej pengiklanan yang sekata, penyiaran di platform media sosial, pemasaran e-dagang, penglibatan figura berpengaruh di media sosial atau ‘influencer’ untuk membantu mempromosikan produk, sehinggalah ke sesi konsultasi secara percuma untuk perkara-perkara yang melibatkan cetusan idea atau pembentukan sesebuah produksi kandungan dengan merujuk kepada amalan terbaik.

Pemasaran Lebih Efektif

Pakej-pakej yang ditawarkan di bawah SME360 adalah cukup berpatutan, dengan produksi komplimentari sehingga bernilai RM7,000 (bagi pakej TV dan radio). Juga, untuk setiap peluang perniagaan yang dirujuk kepada kami menerusi portal SME360 akan menerima kredit pengiklanan istimewa.

Pemasaran yang lebih efektif kini lebih mudah dan mampu milik dengan SME360. Layari sme.quake.com.my untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kemudahan ini dan cara-cara membelanjakan peruntukan pengiklanan anda, menerusi pakar pemasaran kami di Astro Media Solutions, yang dikuasakan oleh ekosistem transmedia, dan disokong oleh rangkaian pengguna terhebat.

Astro Media Solutions menyediakan penyelesaian periklanan dan pemasaran khusus untuk sesebuah jenama itu. Dengan memanfaatkan aset media dan IP di bawah Astro Malaysia, Astro Media Solutions menawarkan pemasaran berasaskan data, pengaktifan, perdagangan, barang dagangan dan bakat-bakat di platform TV, radio dan digitalnya. Kami percaya dengan bekerjasamaan bersama rakan kongsi yang berfikiran serupa demi menyokong kecemerlangan pemasaran dan mendorong pertumbuhan perniagaan.

BUKTI KEJAYAAN

Telah terbukti mereka yang memasarkan produk bersama Astro Malaysia kini telah mempunyai nama yang hebat dalam perniagaan masing-masing. Antaranya adalah seperti Aura White, Sugar Bomb dan Dato’ Dr Nazri Khan. Sememangnya mereka ini cukup bangga melabur iklan bersama kami.

IKLAN

Bantu Usahawan Kekalkan Kedudukan Jenama 

Bahkan menurut Wong See Wei, Pengarah Astro Media Solutions bahawa pakej yang diperkenalkan ini akan dapat membantu usahawan di musim pandemik ini untuk meyakinkan pelanggan berkenaan produk yang mereka tawarkan sentiasa ada untuk pelanggan.

“Di Astro Media Solutions, kami sentiasa berusaha dalam memperkenalkan pakej perkhidmatan pengiklanan yang inovatif, efektif dan efisien. Pelancaran SME360 ini dilihat bertepatan dengan waktunya kerana dapat membantu para SME memacu pelan pemasaran masing-masing di sebalik pandemik yang berlaku ini. Dengan ketidaktentuan dalam pasaran hari ini, adalah menjadi keutamaan untuk golongan SME memastikan hubungan dengan pelanggan mereka terus berlangsung dan mampu mencetuskan kepastian bahawa mereka sentiasa ada untuk pelanggan di luar sana.

“Justeru itu, penting untuk pemain SME mengekalkan kedudukan jenama masing-masing dan penglibatan ini amatlah perlu terutamanya di ketika ini. Lebih 900,000 pemilik SME di Malaysia ini akan memiliki akses kepada keseluruhan spektrum SME360 yang merangkumi solusi atau penyelesaian kepada perkara berkaitan pemasaran, yang dipakejkan khas untuk menepati setiap jenis perniagaan dan peruntukan kewangan masing-masing.

“Ia meliputi pakej media merentasi TV, Radio, Digital dan platform e-dagang serta menerusi penglibatan influencer atau figura berpengaruh di media sosial. Kami komited untuk membantu para SME menempuhi waktu mencabar ini dengan memacu perniagaan mereka menerusi pelan pemasaran yang berkesan. Kami yakin, jika komuniti kita berjaya, kami turut sama meraikan kejayaan tersebut dan bersama, kita pasti boleh,” jelas Wong See Wei.

IKLAN

Nak tahu, KELUARGA ada hadiah wang tunai RM500 nak beri kepada anak-anak anda! Caranya mudah sahaja, anda perlu kongsikan perasaan rasa bangga menjadi anak Malaysia.

Untuk maklumat lanjut layari je laman web https://toko.ideaktiv.com/product/virtual-himpunan-saya-anak-malaysia/ , baca syarat kelayakan dan jangan lupa untuk berdaftar di sana ya!

Sebarang soalan boleh di http://www.wasap.my/60169647520

Jom sertai E-Keluargagader BELAJAR ONLINE BERKEBUN CILI DI HALAMAN RUMAH dengan daftar segera di https://toko.ideaktiv.com/product/berkebun-cili-di-laman-rumah/ atau whatsapp di http://www.wasap.my/60169647520

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club