Ramai wanita ingin memiliki kulit yang cantik. Bukan sahaja perlu ke pusat kecantikkan, tetapi perlu amalkan pemakanan yang sihat termasuk amal minum jus buah-buahan dan sayur-sayuran.

Nak tahu jenis jus-jus pilihan yang boleh membuatkan kulit makin glowing dan putih ikuti petua ini.

1. Jus lobak:

Wanita Kena Tahu 10 Khasiat Utama Jus Sayur-Sayuran Dan Buah-Buahan Nak Putih Dan Glowingkan Kulit! Cara Alami Yang Superb!

Banyak manfaat jus lobak membuatnya sangat baik untuk penjagaan kulit. Satu sumber vitamin A yang kaya bertindak sebagai antioksidan semulajadi yang melawan radikal bebas di dalam tubuh kita akibatnya memperlambat proses penuaan. Ia juga dikenali untuk melawan kerosakan matahari, mengurangkan kecacatan, merawat nada kulit yang tidak sekata akibat pigmentasi, menyembuhkan jerawat dan menjaga tubuh dan kulit yang terhidrasi dengan baik agar kulit muda dan bercahaya mudah dicapai. Ini adalah salah satu jus terbaik untuk mencerahkan kulit yang adil.

Waktu Terbaik Untuk Makan: Pagi Awal adalah masa terbaik untuk diminum untuk faedah maksimum
Disyorkan Serving Per Day: Tidak melebihi 120ml sehari.

2. Jus Tomato:

Wanita Kena Tahu 10 Khasiat Utama Jus Sayur-Sayuran Dan Buah-Buahan Nak Putih Dan Glowingkan Kulit! Cara Alami Yang Superb!
Jus tomato dibungkus dengan antioksidan yang merupakan rahsia untuk kekal muda. Ia banyak terdapat dalam Vitamin C, Vitamin A dan Lycopene, yang menawarkan perlindungan oksidatif. Sesetengah faedah yang lain melibatkan mengurangkan tan, mengecilkan liang-liang besar untuk mengurangkan rembesan sebum dalam kulit berminyak, menghalang dan merawat jerawat serta perubahan warna kulit, sehingga menjadikan jus terbaik untuk kulit berseri. Gantikan teh atau kopi pagi anda dengan segelas jus tomato, dan itu sedikit yang perlu anda lakukan untuk kulit yang bersinar.

Masa Terbaik Untuk Makan : Satu gelas jus tomato pada awal pagi. Anda boleh menambah garam atau madu untuk mengurangkan keasidan
Disyorkan Serving Per Day: 1 Glass

IKLAN

3. Jus Lemon:
Minum segelas jus limau atau jus lemon pada waktu pagi diketahui bekerja sihirnya dalam menyahtoksik badan dan membersihkannya di dalamnya. Ini adalah salah satu jus yang menyegarkan untuk kulit yang bersinar pada musim panas. Dikemas dengan Vitamin C, ia membantu dalam membina kolagen dalam kulit kita yang bertanggungjawab untuk mengekalkan kulit muda dan cerah. Penggunaan berterusan jus lemon dapat membantu dalam menangani jerawat, kulit kusam, kedut, bintik hitam dan jus terbaik untuk kulit yang adil dan bercahaya.

Masa Terbaik Untuk Mengonsumsi: Jus lemon dengan madu disyorkan untuk mempunyai perkara pertama pada waktu pagi
Disyorkan Serving Per Day : Tidak lebih daripada 1 gelas, kerana ia boleh menyebabkan kecacatan perut.

4. Jus Oren:

Seperti limau, ia juga kaya dengan Vitamin C yang membantu menghilangkan toksin daripada tubuh yang menghasilkan tekstur kulit yang lebih baik dan kulit yang jelas. Minum segelas jus oren kerap juga akan menyimpan penyakit kulit yang lain di teluk. Ini adalah jus yang sangat menghidratkan dan boleh menjaga kulit anda bebas daripada kekeringan, kekejangan dan keringkasan. Menjadi kaya dengan asid sitrik, oren boleh membantu mengurangkan kelembapan kulit anda dan jus terbaik untuk kulit berseri.

Masa Terbaik Untuk Dikonsumsi: Yang terbaik dimakan pada waktu pagi atau sebelum makan
Disyorkan Serving Per Day: Satu boleh mempunyai 2 gelas jus oren setiap hari

5. Jus Timun:

IKLAN

Wanita Kena Tahu 10 Khasiat Utama Jus Sayur-Sayuran Dan Buah-Buahan Nak Putih Dan Glowingkan Kulit! Cara Alami Yang Superb!
Gantikan kulit yang tidak membosankan dengan kulit berseri hebat, hanya dengan segelas jus timun segar. Kandungan air tinggi dalam timun memastikan bahawa tubuh anda dibuang dari semua toksin dan kulit tetap terhidrasi. Jumlah Vitamin yang banyak seperti K, C, B-6, Magnesium dan Kalsium dapat membantu anda membuat kulit bercahaya yang indah.

Masa Terbaik Untuk Makan: Anda boleh mempunyai jus timun awal pagi untuk penyerapan yang lebih baik
Disyorkan Serving Per Day: Menjadi minuman berkalori rendah, ia boleh mempunyai kira-kira 2-3 kali sehari

6. Jus delima:
Pomegranat adalah kekuatan kecantikan, dan penjagaan kulit dan segelas jus delima segar bahkan dapat mengerjakan keajaiban pada kulit yang mungkin tidak dapat diperbaiki. Ia kaya dengan Vitamin C dan K dan mempunyai ciri anti-penuaan untuk membantu pembaharuan sel. Ia juga memurnikan darah yang menyampaikan cahaya semulajadi ke kulit lembut dan lembut anda. Ini adalah satu lagi jus yang ideal untuk kulit berseri.

Masa Terbaik Untuk Makan: Paling baik pada awal pagi untuk faedah maksimum
Disyorkan Serving Per Day: Satu boleh mempunyai 1-2 gelas jus delima setiap hari

7. Jus epal:
Jus epal adalah makanan kulit yang ideal untuk kulit yang bersinar secara semulajadi. Antioksidan yang terdapat di dalam buah melambatkan penuaan pramatang dan pembentukan kedut supaya kulit anda tetap lembut dan lembut untuk masa yang lama untuk datang. Dikemas dengan Vitamin C, jus epal mentah boleh mempromosikan kulit yang bersih dan bercahaya, bersama-sama dengan meningkatkan tekstur kulit anda. Ini adalah jus terbaik untuk kulit berseri yang sihat.

Masa Terbaik Untuk Diambil: Jus epal adalah yang paling baik pada perut kosong atau sebelum makan
Disyorkan Serving Per Day: Tidak lebih daripada 2 gelas jus epal setiap hari.

IKLAN

8. Jus brokoli:

Wanita Kena Tahu 10 Khasiat Utama Jus Sayur-Sayuran Dan Buah-Buahan Nak Putih Dan Glowingkan Kulit! Cara Alami Yang Superb!
Ini adalah satu lagi jus pemutih kulit untuk minum yang menyediakan kulit dengan nutrien yang mencukupi. Ia adalah sumber yang kaya Vitamin C, yang diperlukan untuk kulit anda, menjadikannya jus terbaik untuk pemutihan kulit. Kompaun yang dipanggil Lutein, yang terdapat di Broccoli adalah anti-oksidan yang kuat yang menghalang kulit anda dari kekeringan, kedutan dan penuaan.

Masa Terbaik Untuk Diambil: Jus Broccoli adalah yang terbaik sebagai makanan sendiri
Disyorkan Serving Per Day: 1 jus Broccoli setiap hari

9. Jus Bayam:
Juga dikenali sebagai jus hijau, jus bayam dimuatkan dengan nutrien untuk kulit yang sihat, bercahaya. Ia mempunyai jumlah Vitamin A dan C yang tinggi, yang dikenali untuk meringankan nada kulit anda dan memperbaiki kulit serta menawarkan perlindungan anti-oksidan. Jus bayam diambil sebagai minuman pengganti makanan kerana banyaknya Vitamin dan Mineral.

Masa Terbaik Untuk Diambil: Jus bayam paling baik antara makanan atau sebagai pengganti makanan
Disyorkan Serving Per Day: 1 gelas jus bayam setiap hari.

10. Jus Ubi Bit Merah:
Jus sayuran terbaik adalah jus bit untuk kulit berseri yang mengandungi kebaikan Vitamin A, C, K. Diisi dengan kandungan besi dan kalium yang kaya, dan diketahui mengurangkan tanda, kecacatan dan ketidaksempurnaan lain pada kulit anda. Jus bit adalah salah satu jus sayuran terbaik untuk kulit berseri, kerana ia membantu dalam memancarkan kulit dan menjadikan cahaya merah jambu.

Masa Terbaik Untuk Makan: Jus Beetroot adalah yang terbaik di antara makanan.
Disyorkan Serving Per Day: 1 gelas jus bit setiap hari.

Selamat mencuba!