Bila ramai memuji dan diajukan apa rahsianya dalam menghias kediaman hingga nampak begitu cantik walau tanpa menggunakan perabot atau perkakasan yang mahal, ini jawapan yang diberikan oleh Puan Nizz Iman,  “Allahu,tak pakar pun..saya banyak rujuk di pinterest dan kawan-kawan deko di ig. Saya beli barang deko sikit-sikit, beli ikut suka je. Susun pun ikut sedap mata memandang.”

Dan ini pula perkongsian beberapa keping gambar berkenaan dekorasi  ruang di rumahnya dan nyata telah mencuri perhatian wargamaya.

Diharapkan ianya juga akan  memberi inspirasi kepada follower Keluargamagazine dalam menghias kediaman terutamanya kepada peminat warna pink.

“Some people look for a beautiful place,others make a place beautiful.” -Hazrat Inayat Khan-

Dalam tempoh pkpb ni ramai antara kita lebih banyak masa di rumah.Jadi mestilah nak duduk rumah dalam keadaan cantik dan sedap mata memandang.

Nak cantikkan rumah,tak semestinya kena guna barang atau perabot mahal.Kita kena kreatif.Boleh rujuk Pinterest untuk dapatkan idea2 susun atur dan diy.

Nah saya share sekitar beberapa ruang yang telah saya deko dengan cara bajet.

Dekorasi Bilik Tidur

Bajet disini bermaksud, saya tak pakai perabot atau built in cabinet yang mahal-mahal. Hanya yang mampu milik.

Dekorasi Ruang Dapur

Deko saya bertemakan pink. Alhamdulillah dapat kelulusan suami.

IKLAN

Bekas tepung beli di kedai bakery, warna tutup asal hitam saya spray pink. Bekas spaghetti beli di shopee.

Barang-barang ni semua ada beli di shopee, mr diy, kaison, eco shop.

Untuk info barang yang saya beli di shopee boleh tengok di highlight story sye. IG nizziman_

Dekorasi Bilik Mandi

IKLAN

 

Terima kasih sudi baca,semoga bermanfaat.

Sumber : Nizz Iman 

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

Baca juga artikel ni : Langsir Bajet Dari Kain Jersey Tetap Nampak Mewah, Begini Cara Buatnya!

Juga artikel menarik ini : Wanita Ni Dekor Dengan Bajet Rendah Tapi Nampak Wow!