Ibu bapa mana yang tak gembira kan dengan kejayaan anak-anak. Walaupun masih kecil, namun penghargaan harus diberikan supaya mereka lebih bersemangat untuk lebih berusaha kelak.

Demikian juga dengan Tomok  dan isterinya yang memuat naik kisah kejayaan anak sulung mereka, Arrian Shah Akid memperoleh 10A dalam mata pelajarannya baru-baru ini adalah sesuatu yang cukup membanggakan.

 

Dalam satu perkongsian di laman instagramnya, Tomok dan isteri  mengharapkan anak sulungnya itu akan mengulangi kejayaan tersebut apabila sudah besar kelak.

Perkara itu dikongsi Tomok menerusi sebuah entri di akaun Instagram miliknya buat tatapan umum.

“Ayah bangga dengan anak ayah,” tulisnya ringkas sebagai kapsyen.

IKLAN
View this post on Instagram

ayah bangga dengan anak ayah ?

A post shared by Tomok (@tomokofficial) on

Manakala di dalam instagram miliknya, isteri Tomok, Ayu atau nama sebenar Rahayu Abbas turut meluahkan rasa yang sama atas kejayaan anak sulung mereka.

Congratulations anak dibu!!!!!?
I hope & wish for next another 17years from now u will hold real scroll & and wear a real robe for your university convocation…

IKLAN

Thank you so much to all teachers who are involve with arrian growing & never give up to teach and give him a lesson for any single things…teacher chris,teacher wawa, teacher rinuka, teacher lina, teacher dila & all teachers that resign earlier,”tulis Ayu di instagramnya.

Sebagai ibu, pasti Ayu mendoakan yang baik-baik sahaja untuk anak-anaknya. Selain kejayaan di dunia, Ayu juga mengharapkan anaknya seimbangkan antara ilmu dunia dan juga akhirat.

Dibu doakan arrian berjaya dalam apa sahaja bidang yang arrian ceburi….dan berjaya juga dalam ilmu akhirat…hidup mau balance!!!hope all your wish will come true too….?

IKLAN

“Bermula satu chapter yang baru yang lebih serius lebih fokus lebih segala-galanya…dibu,ayah & andra will always love you forever & ever…”.

View this post on Instagram

Congratulations anak dibu!!!!!? I hope & wish for next another 17years from now u will hold real scroll & and wear a real robe for your university convocation… . . Thank you so much to all teachers who are involve with arrian growing & never give up to teach and give him a lesson for any single things…teacher chris,teacher wawa, teacher rinuka, teacher lina, teacher dila & all teachers that resign earlier… . . Dibu doakan arrian berjaya dalam apa sahaja bidang yang arrian ceburi….dan berjaya juga dalam ilmu akhirat…hidup mau balance!!!hope all your wish will come true too….? . . Bermula satu chapter yang baru yang lebih serius lebih fokus lebih segala-galanya…dibu,ayah & andra will always love you forever & ever…..?????????

A post shared by @ ayu_abas on

Dalam masa yang sama, para pengikut di laman instagram Ayu turut menghulurkan ucapan tahniah.

waniearabella Congrats, arrian, dibu dan ayah tom…. Suka tgk arrian since rockstar junior… Rindu keletah arrian… Arrian mmg budak yg bijak… Alhamdulillah teruskan usaha yg baik dibu utk didik dan bimbing arrian… Moga kejayaan ini dpt disambung andra juga…. Moga bahagia keluarga dibu dan ayah tom hendaknya…. 

babypija90 Congrats handsome boy.semoga sntiasa berjaya di dalam apa jua bidang yg di ceburi..make ur family proud of you arrian..

norhazzatulatika92 Congratulations arrianshah akid…jadilah ank soleh yg membahagiakan dibu dan ayah k @ayu_abas ??

itsme_fai Alhamdullilah…tahniah arrian & dibu.Perjalanan masih jauh..njoy life dan belajarlah berniat kerana Allah Ta’alla..In Syaa Allah segalanya di permudahkan,Aamiin

maitimoyuni Tahniah Arrian sayang kesayangan Aunty Yuni ni ???. Dibu @ayu_abas adalah dibu yang sangat luar biasa dan hebat, di sebalik kepandaian ada dalam diri Arrian itu semua karena didikan dibu @ayu_abas. the power of dibu @ayu_abas ????????

eisyaamardhiyaa Sejuk mata tgok dibu ☺️ Tahniah arrian, dr kecik dah stalk dia 

Sumber: igtomokofficial &  ayu_abas

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI