Bila sakit kepala menyerang, semua kerja jadi tertangguh. Sakit yang tiba-tiba menyerang buat kita hilang fokus pada kerja-kerja kita. Kalau di rumah pasti ada bekalan ubat yang tersimpan kemas di dalam peti ais untuk meredakan
sakit.

Kalau berada di dalam kereta atau di pejabat pasti gelabah juga dibuatnya. Maklumlah ubat tidak ada, sakit pula makin berdenyut-denyut.

Jika tiba-tiba diserang sakit kepala, anda boleh ke kafe atau minta rakan belikan minuman jenis ini untuk meredakan sakit kepala anda. Kenali 5 jenis minuman ini yang bertindak meredakan masalah sakit kepala anda.

5 Jenis Minuman Redakan Sakit Kepala, Stok Ubat Habis, Boleh Cuba Ni!

 

IKLAN

Kopi
Kopi berupaya untuk meringankan sakit kepala yang berlebihan. Kafein yang terkandung di dalam kopi inilah yang bertindak sebagai bahan utama untuk meredakan sakit kepala. Sekiranya anda diserang sakit kepala pada siang hari, cubalah minum secawan kopi untuk meredakan sakit kepala serta menghangatkan tubuh.

5 Jenis Minuman Redakan Sakit Kepala, Stok Ubat Habis, Boleh Cuba Ni!

Air Halia
Air halia atau teh halia mungkin membantu anda meredakan sakit. Halia bertindak membuang angin sekaligus meredakan masalah angin yang menyerang kepala. Jika anda muntah, sakit pasti kembali reda.

IKLAN

Teh Hijau
Teh hijau mengandungi antioksidan yang merangsang sistem saraf dan mengaktifkan otak untuk mengurangkan stress, penyebab kepada masalah sakit kepala ini. Minumlah secawan teh hijau panas. Sangat membantu!

Teh Hitam
Kandungan kafein yang tinggi dalam teh hitam ini mampu meredakan sakit. Tambahkan kepekatannya dan minumlah tanpa ragu-ragu. Angin juga akan dapat dikeluarkan dengan mudah.

5 Jenis Minuman Redakan Sakit Kepala, Stok Ubat Habis, Boleh Cuba Ni!

IKLAN

Susu Halia
Secawan susu halia yang panas sangat membantu untuk meredakan sakit malah membuang angin dengan pantas. Sifat susu yang mengenyangkan juga buat sakit makin tenang dan terkawal. Jika terasa hendak muntah, itulah langkah sebaiknya untuk meredakan sakit kepala.

Selamat mencuba!