Pelakon Fizo Omar sebelum ini berkongsi berita gembira isteri nya, Fazeera Nazri  selamat melahirkan anak sulung mereka.

Berita gembira itu dikongsikan menerusi akaun Instagramnya.

Lebih membahagiakan adalah pelakon berusia 37 tahun ini berkesempatan menyaksikan sendiri proses kelahiran anak keduanya itu memandangkan anaknya Maryam bersama bekas isteri sebelum ini lahir secara pembedahan

AIR MATA SEORANG SUAMI DAN AYAH.

Gugur air mata jantan, gengster mcm mne pun si suami dan ayah.

“24 jun isteri saya di masukkan ke Labour room pkl 3pm, hampir 10 jam get ready utk baby dilahirkan.Kami memilih untuk bersalin secara normal, nasib baik buat keputusan yg tepat utk isteri saya mengambil bius epidural, kalau tak sya pun tak sanggup nak tengok dia menanggung kesakitan ‘contraction’ sebelum nak bersalin. 10 jam weh bukan sekejap dan hampir 3 jam dok ‘push’ sampailah baby keluar. Gugur air mata jantan seorang suami bila tgk orang yg kita sayang menahan kesakitan dan bertarung nyawa demi melahirkan zuriat kita.

“Pukul 12.39 pg (25 jun) lagi sekali gugur air jantan, perasaan kali ni terus bertukar gembira,sedih dan sebak sebagai seorang ayah pulak bila ko tengok buat pertama kalinya seorang anak yg di tunggu2 selama ni.Serius weh abe joe tak boleh tahan perasaan ni sampai menggigil tangan ni bila Doktor minta pegang guntung utk potong tali pusat baby.

“Perasaan abe joe masa mcm… ok, this is the moment u gonna start ur real life, after keluar dari kandungan ibu dan terputusnya ‘sambungan’ dgn ibu di dalam kandungan. the moment abe joe potong tali pusat tu, wujudnya satu bisikan, ini zuriat kau, kau kene jadi ayah yg baik, suami yg baik dan contoh yg baik kepada keluarga dan smua orang”.

“Datangnya seorang baby,bukan sahaja utk kita meraikan kegembiraan tapi bersama tanggungjawab untuk membesarkan dan mendidik dan juga motivasi kpd si ayah utk menjadi seorang leader yg lebih baik dr sebelum ini.

“Pesanan abe joe kpd Suami dan bakal ayah, ambil lah moment ini bukan sahaja untuk just be there for her (the wife) tapi lebih kpd untuk diri kita sendiri.bukan senang nak buang ego sebagai lelaki dan ketua keluarga, Sometime, by experience it membuat kita lebih faham apakah mesej yg nak disampaikan dari Allah buat kita semua yg bergelar AYAH dan SUAMI.

“Alhamdulillah syukur semuanya selamat dan terima kasih kpd semua yg mendoakan sya dan isteri.semoga doa yg berterusan dr anda semua akan membara barakah dalam rumah tangga kami. AMEEN YRA.
.
Abe joe (daddy2 baru Up)

IKLAN

Denikian luahan hati yang dikongsikan Fizo Omar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by fizoomar (@fizoomar)

Terbaru, isterinya memuatnaik gambar jambangan bunga yang diberikan Fizo.

Menerusi kad yang disertakan bersama bunga yang cukup indah itu tertulis nama bayi yang menjadi pilihan pasangan ini.

Thanks @fizoomar for this bouquet 😘

IKLAN

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fezyra Nesry (@ffezyranesry)

Sumber: fizoomar & ffezyranesry


ARTIKEL MENARIK: “Muka Mummy, Perangai & Cara Cakap Baba.” Berlakon Jadi Doktor, Warganet Puji Bahasa Melayu Jebat Jayden

ARTIKEL POPULAR: “Teruja Nak Kongsi Berita Indah. Saya Hamil!.” Alahan Teruk, Dr Amalina Syukur Suami & Ibu Banyak Bantu

BACA INI JUGA : “Heykal Sakit Ke? Nampak Kurus Betul.Hampir Tak Kenal.” Penampilan Suami Faezah Elai Raih Perhatian


Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  dan join keluargagader club