Jodoh, zuriat, ajal, maut semuanya di tangan Allah. Siapalah kita sebagai umatnya untuk pertikai segala ketentuanNya. Isu jodoh atau zuriat ni sebenarnya isu yang paling sensitif untuk seseorang individu, lebih-lebih lagi bagi yang dah cukup berusaha, tapi sudah tertulis jika masih belum punyai rezeki tersebut, maka tiada lagi rezekinya..

Tetapi bila asyik diasak dengan soalan tentang begitu, orang yang tenang pun takkan mampu bersabar seperti yang dilalui oleh pelakon, pengacara dan usahawan Zulin Aziz apabila sering ditanyakan tentang zuriat.

Menerusi perkongsian video di TikTok @ciknajihah yang telah tangkap layar live Zulin kelihatan Zulin berang apabila netizen terus-menerus bertanya soal cahaya mata.

Apa yang lebih mengejutkan lagi, Zulin, 33, yang belum cukup setahun lagi usia perkahwinannya mendedahkan dirinya baru sahaja mengalami keguguran bulan lalu.

“Saya baru lepas gugur, orang tanya bila nak ada anak. Sabarlah, saya baru saja gugur (keguguran) bulan lepas. Boleh faham tak isi hati orang yang tengah tunggu baby ini.” katanya.

IKLAN

Akui Baru Lepas Gugur, Zulin ‘Sekolahkan’ Makcik Bawang-“Elak Tanya Soalan Berbaur Sensitif”

Justeru, usahawan terkenal ini berharap agar semua orang lebih peka sebelum melontarkan soalan.

“Kalau nak tanya soalan walaupun kita tak tahu, elak tanya soalan berbaur sensitif. Kau tidak ada common sense (peka) kalau tanya soalan.

“Macam dulu, waktu saya single (solo), orang tanya bila nak kahwin, kalau aku kahwin dengan suami kau baru tahu.” tambahnya lagi.

IKLAN
@ciknajihah Jangan lah jadi mulut puaka sangat 😭 #perjuangan2line #prengnant #sunscreen ♬ original sound – Cik Najihah

 Meninjau di ruangan komen, rupanya ramai yang berhadapan dengan situasi yang dilalui oleh Zulin ini dengan berkongsi cerita masing-masing. Oleh itu, kurangkanlah bertanya soalan yang sensitif sebegini supaya tiada hati yang terluka.

Akui Baru Lepas Gugur, Zulin ‘Sekolahkan’ Makcik Bawang-“Elak Tanya Soalan Berbaur Sensitif” Akui Baru Lepas Gugur, Zulin ‘Sekolahkan’ Makcik Bawang-“Elak Tanya Soalan Berbaur Sensitif”

Terdahulu, Zulin sah bergelar isteri kepada rakan kongsi perniagaannya, Farhan Norzaini dengan sekali lafaz pada 20 Februari lalu.

IKLAN

Sumber: TikTok @ciknajihah