Kepada yang suka memasak, ini petua menyimpan bahan-bahan masakan agar tahan lama dan masih segar. Ilmu petua ini memang perlu sentiasa ibu-ibu kena ingat, maklumlah hari-hari memasak kan.

Hakikatnya apabila seseorang ibu itu sama ada suri rumah atau yang bekerjaya, ia adalah amalan yang bagus, mana taknya, selain dapat menjimatkan perbelanjaan isi rumahtangga, tetapi dapat menyediakan makanan yang berkhasiat untuk ahli keluarga.

Kita yang memasak kan, mestilah nak bagi yang terbaik untuk ahli keluarga agar anak-anak dan suami mendapat kesihatan yang baik. Jom kita hadam petua-petua ni yang hasil daripada perkongsian puan Shakina Ismail. Sungguh memberi manfaat kepada ibu-ibu semua.

IKLAN

Berikut adalah cara-cara menyimpan bahan-bahan masakan yang popular yang digunakan di dapur anda.

  1. Cili padi
  2. Kerang
  3. Sayur hijau
  4. Cili kering kisar
  5. Peria
  6. Hilangkan pijar tangan kena cili
  7. Kentang
  8. Taugeh
  9. Tauhu
  10. Santan

Ikuti langkah seperti berikut:

IKLAN

Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal 

IKLAN

Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal  Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal  Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal  Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal  Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal  Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal  Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal  Alert 10 Petua Dapur Ni, Agar Bahan Masakan Segar Dan Berkhasiat! Memang Praktikal 

Sumber:  Shakina Ismail via Resepi Hari Ini

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI