Lazimnya bila di rumah bersama anak-anak, kita akan luangkan masa dengan bermain bersama mereka. Cara ini sangat berkesan untuk eratkan hubungan anak-beranak dan tidak dinafikan bila sama-sama bermain menjadikan suasana di rumah cukup meriangkan dan  menyeronokkan.

Tambah-tambah lagi di musim PKP ini, bila semua seakan sudah buntu, apatah lagi anak-anak seakan tidak tahu aktiviti apa lagi yang boleh dibuat bagi menggembirakan hati mereka selain bermain gajet dan menonton TV.

Lantaran itu, bagi pelakon Roy Azman dia punya caranya yang tersendiri bagi memastikan masa anaknya diisi dengan perkara yang bermanfaat. Di mana bila anak-anak buat kerja rumah, akan dapat upah dan dibayar seorang demi seorang.

Ketika memberikan gaji kepada anak-anaknya itu, Roy Azman berkongsi video di Instagramnya dan apa yang mencuri perhatian warganet adalah lagak Roy Azman persis seorang bos kepada anak-anaknya dengan kapsyen ,”BAYAR GAJI. PKP pun kena bayar gaji daa” cukup mencuit hati.

IKLAN

Video yang dikongsikan ini cukup menghiburkan, tambah-tambah lagi bila melihat si bongsu yang begitu teruja untuk mengambil duit gaji dari tabung yang ada di depan mata. Memang kelakar!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by roy azman (@thisisroyazman)

Menariknya lagi, setiap anak-anak perlu memaklumkan pekerjaan apa yang telah dilakukan untuk melayakkan mereka mendapat gaji. Gaji yang diberikan cukup lumayan, umpamanya untuk anak sulung yang membuat kerja mencuci gelongsor dan mengangkat barang dibayar upah RM 100 hinggalah giliran anak bongsu yang membuat kerja dibayar dengan RM2.

Sebelum mengakhiri video, Roy Azman sempat lagi mengusik isteri berkenaan gaji yang diterima hanyalah dengan penuh kasih sayang sahaja. Memang buat ramai ketawa tak kering gusi jadinya.

IKLAN

Sumber : @thisisroyazman

IKLAN

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club

“Anak Basuh Gelongsor, Dapat Gaji RM100 & Isteri Gaji Dengan Kasih Sayang”-Roy Azman, Jarang Tak Kelakar!

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI