Ramai  selebriti tempatan yang turut berpeluang, mendapat rezeki tahun ini untuk melakukan ibadah haji, antaranya Ashraf Muslim.

Menerusi perkongsian terbarunya di Instagram, pelakon tersebut menyatakan rasa syukur atas rahmat selepas dipermudahkan segalanya selama sembilan hari berihram.

IKLAN

 

IKLAN
View this post on Instagram

Bismillahirrahmanirrahim… Dengan rasa penuh bersyukur pada Allah swt. Setelah melalui pelbagai dugaan, halangan dan keseronokkan dalam berihram selama 9 hari, berwukuf di Arafah dimana diturun rahmat Allah setelah 19 tahun tidak pernah hujan tapi pada waktu itu hujan cukup untuk memberitahu yg Allah ini Maha besar. Kemudian bermabit di Mudzallifah hanya lepak sekejap di sana dan kemudian bermalam di Mina bg melontar jamrah, dimana kami semua berjalan kaki sejauh 7 ke 8km pergi balik utk melontar selama 3 hari berturut-turut. Seronoknya bila bersama-sama jemaah Muassasah TH di dalam satu khemah. Tidak ada beza pangkat atau kaya atau popularnya seseorang itu. Kami disini ingin mencari perkara yang satu iaitu mendambakan diri utk Allah, memohon keampunan dan pembersihan hati utk mendapat nikmat dari Allah yg tak terjangkau akal kita. Allahuakbar.. masih tak percaya AM telah selesai menunaikan tanggungjawab kita sbg umat islam iaitu rukun islam yg ke-5. Kalau nak cerita mcm2 kalau boleh.. tp sbb nak azan isyak jap lagi so nnti AM cerita lagi.. . . @lembagatabunghaji #IslamItuIndah #PerjalananHajiKu . . . @ashrafslegacy @ashrafmuslimsmuayyid #SalamsayangSampaiKeSyurga

A post shared by Ashraf Muslim (@ashrafmuslim) on

IKLAN

Sumber:Foto: Instagram Ashraf Muslimi

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI