Kucing adalah haiwan peliharaan paling menjadi pilihan ramai. Ramai daripada kita yang membela kucing sebagai haiwan peliharaan kerana sifatnya yang manja dan comel.

Dalam Islam sendiri sangat menganjurkan untuk kita memelihara kucing yang memberikan pelbagai kebaikan termasuk mendapat pahala dan dimurahkan rezeki.

Bukan itu sahaja, membela kucing dianggap sebagai terapi dan membentuk diri kita agar menjadi seorang yang bertanggungjawab dan berdisiplin.

Selain itu gelagat si bulus ini memang membuatkan kita rasa terhibur. Malah ada yang sanggup menghabiskan sejumlah peruntukkan membeli makanan dan grooming buat si bulus.

Namun kadang kala gelagat si bulus ini buat pemilik kucing ‘pening kepala’ melayan kerenahnya. Ia termasuk membuat bising apabila bekas makanan tidak diisi dengan penuh.

Sehubungan itu, terdapat trik yang boleh digunapakai untuk menguruskan sikap si bulus yang suka berbuat demikian. Nak tahu lanjut ikuti perkongsian ini.

IKLAN

“Asyik Menjerit Je, Nak Bekas Penuh.” Ini Trik Buat Makanan Sentiasa Banyak, Confirm Si Bulus Tak Bising!

Harini kita belajar mindset “tuan rumah” kita. Selaku seorang “penyewa rumah” / “bibik”, kita perlu faham apa tuan besar kita nak.

Untuk tuan besar, bila dia nampak ada rongga2 dalam bekas makanan, dia akan mula memanggil bibik utk isi makanan. Selagi tak isi, selagi tu dia akan berbunyi seolah2 seminggu tak makan. Akan menjerit kalau boleh nak bagitahu jiran “jirannnnn. Bibik sy ni pemalasssss dera sy tak bagi makannnn” 💆🏻‍♀️

IKLAN

3 TRIK YANG KENA BUAT

Apa tips dia supaya kalau bibik nak jimat?
1. ignore je jeritan tipu2 dia tu. Lama2 dia lapar dia akan makan. Atau
2.ambik sikit sejemput, tambah dekat yang rompong tu atau
3. ratakan je balik makanan dlm bekas tu

“Asyik Menjerit Je, Nak Bekas Penuh.” Ini Trik Buat Makanan Sentiasa Banyak, Confirm Si Bulus Tak Bising! “Asyik Menjerit Je, Nak Bekas Penuh.” Ini Trik Buat Makanan Sentiasa Banyak, Confirm Si Bulus Tak Bising!

IKLAN

Sedikit sebanyak tips utk memahami tuan besar. 

WARGANET PUN TURUN BERKONGSI PENGALAMAN YANG SAMA

“Asyik Menjerit Je, Nak Bekas Penuh.” Ini Trik Buat Makanan Sentiasa Banyak, Confirm Si Bulus Tak Bising! “Asyik Menjerit Je, Nak Bekas Penuh.” Ini Trik Buat Makanan Sentiasa Banyak, Confirm Si Bulus Tak Bising! “Asyik Menjerit Je, Nak Bekas Penuh.” Ini Trik Buat Makanan Sentiasa Banyak, Confirm Si Bulus Tak Bising!

Apa pun, haiwan ini sungguh istimewa memberi keceriaan buat pemiliknya.

Sumber: Fluffy Empire