Macam-macam gelagat dan karenah anak-anak membuatkan kehidupan sekeluarga penuh warna-warni. Walaupun penat dengan urusan kerja, namun melayan si kecil membuatkan hilang segala rasa penat ibu bapa.

Lagi-lagi bila mengenangkan gelagat lucu sehingga membuatkan kita tertawa sendiri. Dalam satu perkongsian, Tya Adnan berkongsi gelagat si anak sulungnya yang menangis kerana enggan membenarkan ayahnya memotong rambut.

Aaira Ameena anak sulung kepada pelakon terkenal Shukri Yahya juga terkenal sering menghiasi laman tiktok dengan gelagatnya yang cukup mencuit hati.

Menurut Tya, anaknya itu menangis kerana tidak membenarkan si ayah memotong rambut, bimbang tidak lagi kacak.

“Ceritanya ayah nak pergi trim rambut je pun. Tapi si kakak emosi tak bagi ayah pergi potong rambut.

“Dengar tak dia cakap, nanti tak handsome… hahahaha geli hati mommy. Ameena oh Ameena,” tulis Tya di ruangan instastorynya.

IKLAN

Menerusi video tersebut, Ameena dilihat memegang dan menarik baju serta tidak membenarkan ayahnya keluar rumah untuk memotong rambut.

IKLAN

Nanti Potong Tak Hencem🤣🤣🤣🤣Pishang Lah Ayah Apabila Anak Perempuan Tak Bagi Potong Rambut Misai Dan Janggut Tu Ah Botak Pun Tak Boleh Nanti Tak Hencem….hahaha..Ameen Ameena Anak Yang Bijak ini Dan Comel Lah…hehehe

Video tersebut kemudiannya dikongsikan menerusi instagram _inaijari_ membuatkan ramai yang memberi respon dan terhibur dengan gelagat si Aaira.

wardrobe_jalinan 😂😂..ayah dah rimas tu..ameena..comel je
rina_saisija 😂😂😂😂…YaAllah care sgt la Ameena pd Ayah die..❤️❤️❤️
suebakeryhouse Pakwe pertama dlm hidup dia…mestilh kena ikut taste dia…😂😂😂#ayahygkusyg
suriputrajaya Gilpren ayah nii
safawati84 @ain_affendiofficial tgk ni… Hahaah comel nau anknya