Kreativiti  si ayah ni DIY atau buat sendiri kitchen kabinet mainan untuk anak-anak perempuannya. Memandangkan kini semua dalam proses total lockdown  dan anak-anak juga tidak bersekolah, jadi masa lebih banyak dihabiskan di rumah.

Justeru, dengan kreativiti dan kemahiran sebagai arkitek, lelaki ini menggunakan bahan-bahan terpakai untuk merealisasikan impian anak-anak nya untuk memiliki kitchen kabinet sendiri.

Perkongsian ini dimuat naik oleh saudara Ahmadsyafii’ei Abdul Kudos menerusi facebooknya. Memang kreatif dan cantik, nampak seperti kabinet betul.

IKLAN

Aktiviti cuti sekolah + lockdown.

IKLAN
Syifa n Sarah request nak ada kitchen sendiri..
So mula lah operasi mencari barang2 recycle
Kebetulan baru beli almari ikea, banyak pulak lebihan kotak2 recycle. Dari buang baik guna balik.
Sinki guna mangkuk melamine yang dah tak pakai.
Jointing pakai cloth tape je
Untuk top cabinet, mmg drill wall bracket ke dinding supaya kukuh sikit.
Abi n ummi dia pulak yg jadi terlebih semangat.
Kos – Semua dibeli di Mr DIY
Cloth tape – RM 4 Belian online DI SINI
Sticker wallpaper -RM 5 x 2 gulung Belian online DI SINI
Wall bracket – RM 2.50 x 4  Belian online DI SINI
Frame deco -RM 8.90 x 2 Belian online  DI SINI
Lain-lain barang recycle dari barang lama kat rumah
Asalnya nak buat kitchen kecik je guna dua kotak ni..
Alang2 buat panjang sikit lah worktop nya. Pasang sinki guna bowl melamine yg dah x pakai..water tap yg dah x elok..
Alang2 buat panjang, buat shelves lah..mcm best je..
Semangat pulak rasa, alang2 buat top cabinet lah..drill kat dinding terus bagi tahan sikit.
Pintu kena ada.baru kitchen x serabut
Siap.sticker wallpaper beli kat mr diy rm10 dpt dua gulung..dah boleh wrap semua pintu.frame2 comel beli kat diy jugak..
Done.syifa berangan nak tambah aksesori dapur.toaster..mixer..oven..sapa nak sponsor meh la..haha

Nak macam-macam info? Join channel Telegram keluargagader club