Bila menyebut nama Zarina Zainuddin, pasti ada yang menggagumi ketabahan ibu kepada empat orang anak ini. Gigih membesarkan anak kembarnya yang istimewa membuatkan pelakon ini menjadi idola kepada sesetengah ibu di luar sana.

Apa yang menariknya, Zarina tidak pernah menyembunyikan anaknya dari khalayak, justeru ke mana sahaja dia pergi termasuk mengadakan penggambaran drama, pasti anaknya, Azal akan turut hadir.

Dia yang selalu berkongsi cerita anak-anaknya di instagram termasuklah video dan gambar anaknya.

Dalam satu perkongsiannya di Instagram, Zarina mengimbas kembali kenangan ketika penggambaran sebuah drama bersama Remy Ishak. Pelakon Pujaan Hati Kanda ini digambarkan sebagai seorang pelakon yang cukup humble menerusi kaca mata Zarina.

Malah, dia amat berterima kasih kepada Remy atas layanan mesra buat anaknya itu.

“Bila lihat gambar ni teringat kat @remyishak masa shooting drama satu hari..
Remy mengusik cakap kat Azal awak kerja dengan abang Remy lah ya jadi p a abang ..Azal senyum dan berkata heiii tapi Azal p a to Zarina Zainuddin only ..

“Terus tersenyum remy untung akak ada anak syuga katanya.. Azal seorang anak yang jujur dan baik dia selalu mengalah untuk adik abang nya dia pandai bawa diri dia.

“Walau ke mana dia pergi untuk yang tak kenal Azal memang suka orang popular dan hafal semua nama-nama model, pelakon termasuklah ahli politik 
#gambarkenangandiexposingapore
Thanks to remy ishak yang selalu humble,”tulis Zarina di instagramnya.

Akui Zarina lagi, bagi orang yang tidak mengenali anaknya itu, Azal memang sangat sukakan orang yang popular. Malah, dia turut menghafal nama-nama model, pelakon serta termasuk ahli politik.

IKLAN

Dalam pada itu, ramai yang memuji usaha dan didikan Zarina atas anak-anaknya. Tidak ketinggalan yang menjadikan dia sumber kekuatan dalam menghadapi anak-anak istimewa mereka.

IKLAN

ayunashira Bkn semua berpeluang mcm akk @zarinazainuddin_…insyaallah…ade hikmahNya..akk sentiasa kene kuat semangat utk ank2..stay strong?

amiela_rose @zarinazainuddin_ akk inspirasi sy utk dlm penjagaan anak autism. ank sulung sy juga autism, byk belajar dr post2 akak utk handle anak autism ni. tq share good info ya kak.

bibkey alhamdulilah, ank syurga, beruntung pn zarina.

sharifahsariya A ah azal cute dn peramah walau dia anak istimewa…syg kak zarina azal azil sekeluarga

setcantiksemulajadi Azal anak soleh. Semoga sentiasa menyenangkan hati ibu ayah dan adik2 ya.

mamazuras Suka lah @azal_azraiabang @remyishak #pujaanhatikandapeluk dia mau azal x bagi org basuh baju tuu hihi @zarinazainuddin_

sajeina Alhamdulilah..azal mmg cerdik,dlu ada kwn kelas mcm azal,smemangnya cerdik dan pndai bwa diri.jgn pndang mrk sblah mata..wlpn mrk kekrgn,disbliknya mrk bjak pndai dan brdkari,plus sntiasa dkeliling org2 yg dsygi.smg kak @zarinazainuddin_ tbh dan cekal mbesarkn dorg?

zahindra Bagusnye kanda ni..menyayangi n memahami ank autisme.x mcm setengah org sombong n x mesra alam.✌

fina_slimdollz_ @zarinazainuddin_semoga azal sentiasa sihat Dan dilindungi Allah…begitu jg utk abgnya azil jg adik2 nya..Dan semoga jg keluarga Puan murah rezeki Dan dilindungi Allah…ingin nak jumpa azal.

Sumber: IG zarinazainuddin_