Kagum melihat hasil usaha yang dilakukan oleh lelaki ini.

Jika renovate rumah kita akan upah tukang rumah.

Istimewa lelaki ini belajar DIY renovate rumah hasil daripada ilmu bertukang yang dipelajari di youtube.

Jom lihat semangat beliau renovate rumah. Hasilnya memang kagum!

Belajar di youtube je!

Antara kerja gila yg penah aku buat time PKP hari tu. Semua belajar dr Wak YouTube je. Teringin nak renovate rumah tp budget ciput.

Asal nak pecah toilet je, sekali ikut cakap bini jadi satu rumah aku pecah. Masalah yg aku hadapi terpaksa buat sorang2 pasal time PKP. Kene serbu gak lah dengan polis, seb baik aku sorang je dlm rumah tu.

Mcm nak patah pinggang beb, akhirnya dapat jugak kami satu family masuk rumah. Dengan budget ciput yg ade aku dapat beli sekali perabot baru. kalau upah org agaknye dapat buat toilet jelah gamaknye. Rumah kecik je, seb baik.

Alhamdulillah

Proses baik pulih tandas

Sebelum. Tandas kelihatan biasa.

Tandas selepas baiki pulih kelihatan mewah gaya hotel.

Dapur gaya mewah. Kecil tapi kemas dan cantik.

Konsep lampu begini jadikan ruang dapur kelihatan modern.

IKLAN

Sebelum

Hasil selepas renovate sendiri.

Ruang tamu kelihatan urban

IKLAN

Memang buat kita semua kagum. Buat yang cadang nak buat sendiri, boleh cuba DIY buat begini.

Sumber: Jinggo Zaidi

*Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club