Ramadan bakal tiba tak lama lagi. Sudah tentu ada yang sedang memikirkan menu lauk untuk berbuka dan bersahur.
Bukan itu sahaja, ada juga menyediakan banyak stok lauk bagi memudahkan urusan berbuka dan bersahur di bulan puasa.
Bagi puan Ellyin Tan  dia terpaksa menyediakan stok lauk yang banyak iaitu 22 jenis masakan dengan 34 bekas untuk stok lauk di bulan Ramadan.
Katanya tujuan berbuat begitu lantaran mempunyai anak istimewa, emak yang sakit serta dirinyang yang menghidap asma.
Selain itu, katanya mudah untuk dia memberi tumpuan untuk beribadah pada bulan puasa dengan lebih baik.
Jom kita lihat cara ibu ini. Moga jadi inspirasi!
Rendang Ayam, Rendang Daging, Kari Ayam, Kari Ikan, Kari Telur, Asam Pedas Ikan Kembung, Pajeri Terung, Pajeri Nenas, Ikan Patin Tempoyak, Sambal Udang Petai, Sambal Telur, Perut Lembu Masak Lemak Cili Api, Sup Tulang, Sup Kaki Ayam, Sotong Tumis Hitam, Kurma Ayam, Ayam Masak Merah, Paprik Campur, Tomyam Campur, Daging Goreng Kunyit, Ikan Cencaru Berlada & Pes Ikan Bakar.
Perghhh… 22 jenis masakan (34 bekas) saya masak satu hari ni. Start dari pukul 11 pagi tadi sampai 9 malam. Sorang2 je layan jiwa kat dapur sempit tu.
Alhamdulillah siap stok lauk utk persediaan Ramadhan ni. Boleh la fokus pada ibadah dan sampul raya je bila dah prepare awal2.
Nak jaga anak OKU dan emak yg sakit.. Dengan diri sendiri pun ada penyakit asma memang cabaran tapi itu ujian hidup saya. Harap sahabat2 dapat doakan urusan saya dipermudahkan.
Warganet kagum
Melihat di ruangan komen ramai yang memuji kerajinan wanita ini. Kesungguhannya menarik perhatian ramai warganet.
Sumber: Ellyin Tan 

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Keluarga akan mengadakan program e-keluargagader : Jom Masak Menu Iftar Kegemaran Keluarga secara virtual pada 2 April ini jam 2.30 petang- 4.30 petang. Jom daftar ramai-ramai, kita belajar buat 2 menu berbuka yang istimewa daripada chef terkenal, Chef Amer. Hanya RM 20, dan anda layak menerima satu tiket Farm In The City secara PERCUMA dan banyak lagi hadiah menarik ditawarkan untuk peserta. Jadi usah tunggu lagi, jika anda berminat, daftar di link ini https://toko.ideaktiv.com/product/jom-masak-menu-iftar-kegemaran-keluarga/ Anda juga boleh whatsapp admin di 016-9647520 untuk info lanjut.

KELUARGA TALK: Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridzwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM).

Terkini: E-TOUR KE FARM IN THE CITY. ENJOY!

MedicKeluarga: Dialisis, Peluang Kedua Pesakit Ginjal. Pakar Buah Pinggang Ni ada jawapannya.

MedicKeluarga: Obesiti dalam keluarga atasi cara selamat. 

IKLAN

MedicKeluarga: Berapa lamakah luka jahitan czer atau caesarean akan pulih? Bilakah masa sesuai untuk memulakan hubungan intim?

MedicKeluarga: Mandi malam ketika hamil. Ada pendapat kata nanti bengkak kaki. Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

IKLAN

MedicKeluarga: Betul ker ni, makan atau minum pati ikan haruan mampu sembuhkan luka operation dengan cepat? Pakar ini jelaskan lebih lanjut. 

Bintang Kecil: Periksa mata, kerana dari mata turun ke hati

Follow dan subscribe Youtube Channel @BintangKecilMy#BintangKecilMy #BintangKecil #KitakanJuara