Jujurnya masalah ketiak hitam dan kawasan leher bertukar menjadi hitam akibat alahan mengandung pastinya buat semua wanita rasa rendah diri yang teramat sangat. Benarkan?

Ketika menjalani proses mengandung selama sembilan bulan ini, masalah kehitaman ini pastinya menjadi kerunsingan pada tahap maksimum. Bagi yang mengandung sulung, pasti mencari produk atau mencari pelbagai petua untuk menyental masalah ini.

Bawah Lengan Gelap Dek Alahan Mengandung, Ibu-ibu Jangan Stress, Hilangkan Dengan Pantas Guna 3 Petua Mudah!

Pasti masalah ini menjadi kerisauan semua wanita apabila meninggalkan kesan kehitaman di bawah lengan atau ketiak juga di kawasan leher. Walaupun ia akan hilang dengan sendirinya selepas melahirkan anak, tetapi ada cara lebih pantas lagi untuk menghilangkan warna hitam ini.

IKLAN

Tiga Petua Mudah

1. Lulur Betik
Buah betik mentah sememangnya kaya dengan vitamin C serta mengandungi bahan yang dapat mencerahkan kulit. Parut betik hingga halus, dan letakkan pada kulit dan biarkan sekitar 15 minit. Seeloknya dilakukan selepas mandi ketika kulit masih segar dan bersih.

IKLAN

Bawah Lengan Gelap Dek Alahan Mengandung, Ibu-ibu Jangan Stress, Hilangkan Dengan Pantas Guna 3 Petua Mudah!

2. Kapur & Limau Nipis
Perah sebiji limau nipis dan campurkan dengan sedikit kapur sirih. Sapukan di bawah ketiak sehingga rata dan biarkan kering selama selama 10 hingga 15 minit. Kemudian barulah dicuci bersih. Lakukan secara berkala 3 kali seminggu untuk mendapat kesan yang hebat!.

IKLAN

3. Parutkan Sengkuang
Selain limau dan betik muda, sengkuang juga berpotensi memutihkan ketiak yang gelap. Parut sengkuang hingga halus kemudian letakkan pada permukaan kulit yang gelap. Biarkan seketika kemudian barulah dibilas bersih. Jadikan ia sebagai rutin setiap hari.

 

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI