Memiliki rumah sendiri adalah impian kebanyakan antara kita, tetapi ia bukanlah satu perkara yang mudah apatah lagi melibatkan wang ratusan ribu ringgit malah hingga jutaan ringgit.

Lantaran itu,  tidak pelik hingga ada antaranya sanggup menangguhkan pembelian rumah kerana tidak mahu terbeban dengan komitmen membayar loan rumah.

Buat follower Keluarga, sila guna kod promo KELGSP5 untuk pembelian British Polo Yuna Handbag Set dengan harga lebih murah hanya di GO SHOP 

 

Sedangkan makin lama ditunggu harga rumah tetap juga akan terus naik!

Memberi kesedaran tentang itu, Dr Azizul Azli Ahmad, pakar kewangan dan hartanah  telah berkali-kali berkongsi infonya agar lebih ramai faham dan bersedia untuk memiliki kediaman di usia muda di akaun facebooknya.

Menurutnya, sebaiknya sebelum usia 30 tahun telah pun memiliki sebuah rumah dan ianya tidak mustahil.

IKLAN

Bagaimana untuk merialisasikan  hal demikian, jom baca perkongsiannya di sini.

Beli Rumah Di Usia Muda. Begini Rupanya Perlu Dipersiapkan Untuk Jadikan Realiti!

BELILAH RUMAH SEBELUM USIA 30 TAHUN

Cabaran beli kediaman sebelum usia 30 an. Jangan merungut lagi kediaman mahal, mari kita berusaha.

IKLAN
  1. Buat satu Tabung Rumah Impian kita
  2. Lebih hebat jika kita boleh buat potongan RM500 sebulan jika bujang.
  3. Jika dah kawin suami RM250 dan isteri RM250.
  4. Supaya lebih disiplin dan konsisten isi borang arahan tetap simpanan Tabung Haji atau ASB

5.Setahun kita telah ada RM6000 simpanan.

  1. Setelah 3 tahun simpanan tersebut akan jadi RM18 000 sahaja.
  2. Jika kita ada bonus atau tutup Astro kita boleh tambah lagi RM2000. Jumlah terkumpul RM20 000.
  3. Ishh…geramnya rasa macam nak beli kereta baru. (Jangan jadi dungu)
  4. Sasaran kita rumah yang harga RM150 000.Beli Rumah Di Usia Muda. Begini Rupanya Perlu Dipersiapkan Untuk Jadikan Realiti!
  5. Rumah kecil dan sederhana saja, lebih baik dari menyewa.
  6. Bayaran deposit sekitar RM15000 (10%). Baki yang ada bayar Lawyer, duti setem, jurunilai dan sebagainya.
  7. Duit tak cukup KWSP akauan 2 ada.
  8. Amacam? Ada berani?
  9. Oh lupa, semak rumah subsale di mudah . myBeli Rumah Di Usia Muda. Begini Rupanya Perlu Dipersiapkan Untuk Jadikan Realiti!
  10. Jangan beli rumah dari Pemaju, tengok harga dah bebulu.
  11. Jika berilmu deposit itu boleh dapat rendah dari jumlah itu.

Ilmu mesti ada. Baca buku cari ilmu. Mesti dapat rumah satu.

Sumber : Azizul Azli Ahmad

IKLAN

 

ARTIKEL MENARIK : “Di Rumah Auto Jadi Bapak-bapak..”-Isteri Abam Bomba Viral Kongsi Rutin Suami,Tarik Perhatian!