Sejak beberapa hari, warganet sebak melihat perkongsian pasangan pelakon popular, Amyra Rosli dan Amar Bahrin mengenai anak tersayang, Ayra Aryssa,2, yang dalam keadaan baring terlantar  di hospital sejak disahkan dijangkiti penyakit Kawasaki.

Media sosial milik pasangan ini berkongsi gambar mengenai status kesihatan anak keduanya itu.

Terbaru, Amar Bahrin berkongsi beberapa keping gambar anak di Instagram miliknya. Paling meruntun jiwa apabila badan anaknya tersayang dipenuhi wayar.

Dalam pada itu, rakan artis dan peminat tidak henti-henti mendoakan anaknya kembali sembuh.

“Ramai kawan2 Daddy n Mommy doakan adik.

Semoga Allah makbulkan doa2 diorang utk adik cepat sembuh, diberi kasihatan yang baik, sembuh sepenuhnya tanpa meninggalkan kesan. Dengan izin Allah 🤲🏻 Terima Kasih semua🙏🏻 .

Daddy miss you sayang @ayraaryssa”

Luah sangat rindu 

Dalam posting yang berbeza, Amar meluahkan rasa rindu kepada anaknya. Rindu saat melakukan aktiviti di rumah. Mohon anaknya diberikan kesembuhan segera.

Thank you Mama @nelly.rosli tolong jaga adik kat hospital. Mama Nell kata adik dah senyum tgk video tadi. Alhamdulillah.

Daddy tau adik kuat!!! Adik fighter!!! Daddy nak adik fight sampai sihat. Daddy sentiasa doa Allah angkat sakit2 yg adik rasa tu.

Allah beri kesembuhan cepat utk adik. Daddy rindu nak tgk adik & abg jumping on a trampoline kat rumah. Daddy rindu adik so much 🤲🏻
.

أَذْهِبِ البَاسَ رَبَّ النَّاسِ، وَاشْفِ أَنْتَ الشَّافِي، لاَ شِفَاءَ إِلَّا شِفَاؤُكَ، شِفَاءً لاَ يُغَادِرُ سَقَمًا
.
“Hilangkanlah penyakit wahai Rabb manusia dan berilah kesembuhan, sesungguhnya Engkau adalah Maha Menyembuhkan, tidak ada kesembuhan kecuali dengan kesembuhan dari-Mu, (berilah) kesembuhan total yang tidak menyisakan penyakit.”

Dalam pada itu, menerusi hantaran yang berbeza, Insta story Amira Rosli memaklumkan mendapat panggilan daripada pihak hospitak bahawa ksigen anaknya telah menurun.

Rakan artis dan warganet titip doa

IKLAN

Sumber: amarbaharin dan aamyrarosli

Nak macam-macam info? Klik channel Telegram KELUARGA  atau join keluargagader club

Keluarga Talk: PUASA MENDIDIK JIWA KELUARGA SAKINAH

Sepanjang bulan ramadan ini, selain mendidik anak-anak untuk berpuasa, ibu ayah juga boleh mengajar dan membetulkan ibadah lain anak-anak seperti solat, sedekah dan ibadah sunat lain. Jom ikuti perkongsian menarik dalam Keluarga Talk Puasa Mendidik Jiwa Keluarga Sakinah bersama panel, Pendakwah Bebas, Ustazah Nur Aqidah

Bintang Kecil: APA ITU NUZUL QURAN 

IKLAN

 

KELUARGA TALK: Nwan Shah Bin Mohd Dali Fakulti Ekonomi Dan Muamalat, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Nak tahu formula mengurus belanjawan keluarga dengan sistematik? Ikuti Keluarga Talk kali ini dengan tajuk ‘ Ringgit Diurus Keluarga Lebih Tenang’ bersama panel Prof Madya Dr Nuradli Ridz