Memasuki hari ke -4 pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakkan, hari ni kita dikejutkan berita duka apabila satu lagi laporan kematian COVID-19. Pastinya seluruh rakyat Malaysian terkesan dan sebak dengan berita ini.

Ikuti lanjut melalui perkongsian oleh Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah.

Tak sampai setengah jam berita duka ini telah dapat perhatian lebih 13K perkongsian.  Nyata berita duka ini meruntun jiwa rakyat Malaysia.

IKLAN

Takziah buat keluarga.

Berita Duka. Kematian Ke-3 COVID-19, Runtun Jiwa Rakyat Malaysia.

IKLAN

Dukacita dimaklumkan bahawa Crisis Preparedness and Response Centre (CPRC) Kebangsaan telah menerima laporan satu (1) kematian COVID-19 (kes ke-152) pada hari ini iaitu pada jam 6.27 petang, menjadikan jumlah keseluruhan kematian COVID-19 setakat ini tiga (3) kes.

KES KE -152
Kes ke-152 ini merupakan lelaki warganegara Malaysia berumur 58 tahun daripada kluster jemaah tabligh. Beliau telah dimasukkan ke Hospital Tawau pada 9 Mac 2020 dengan mengalami simptom Severe Acute Respiratory Infection. Beliau telah diberi bantuan mesin pernafasan dan dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) pada hari yang sama. Kesihatan beliau merosot hari demi hari dan telah disahkan meninggal dunia pada 20 Mac 2020 pada jam 6.27 petang. Takziah diucapkan kepada keluarga arwah.

IKLAN

‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

 

Mencari bahagia bersama KELUARGA?
Download dan baca sekarang di seeNI.

KLIK DI SEENI